Σελίδες

14 Σεπ 2010

ΕΕ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ενιαία στρατηγική απέναντι στον εχθρό λαό

   Οι έπαινοι από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στόχο έχουν να στρώσουν το δρόμο στις ανατροπές που έρχονται   
   Τα εύσημα από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κέρδισε, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση, για την αντιλαϊκή πυγμή και την αποφασιστικότητά της να χαντακώσει ακόμα περισσότερο το βιωτικό επίπεδο του λαού, να ισχυροποιήσει τη θέση και την κερδοφορία των μονοπωλίων, με όχημα την καπιταλιστική κρίση.
   Τόσο ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, όσο και ο επικεφαλής του ΔΝΤ,Ντομινίκ Στρος Καν, με χτεσινές δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση και προέτρεψαν για αυστηρή εφαρμογή και
επέκτασή τους.
   Δίνοντας τον τόνο της ευρωενωσιακής πολιτικής, ο Ο. Ρεν επισήμανε την ανάγκη προώθησης των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», έτσι όπως αυτές περιγράφονται στη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρωένωσης, που εμφανίζουν «μειωμένη οικονομική ανταγωνιστικότητα».
«Είναι σημαντικό, είπε, η Ελλάδα να μείνει πιστή στην αυστηρή πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης και να συνεχίσει τις σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομίας, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο κλίμα αστάθειας. Για την κατάσταση στην Ελλάδα, σημείωσε ότι τα προβλήματα που υπήρξαν αντιμετωπίστηκαν χάρη στα «αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση», χάρη δηλαδή στο μεγαλύτερο πετσόκομμα στα εισοδήματα και τα δικαιώματα που γνώρισε ο λαός τα τελευταία 35 και πλέον χρόνια.
Σχετικά με τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για την Ελλάδα, το κλίμα μετέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Οσλο της Νορβηγίας, στο πλαίσιο των εργασιών της 13ης Συνδιάσκεψης για «την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την κοινωνική συνοχή», για τη διαχείριση δηλαδή των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.
Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, «η αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ θετική, ενώ η υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα δεν αλλάζει το στόχο που έχει τεθεί για φέτος». Πρόσθεσε ακόμα πως συμφώνησαν στην αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και της «διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο», προαναγγέλλοντας νέα μέτρα φορολογικής αφαίμαξης του λαού.
Ειδικά για το θέμα της φοροδιαφυγής, ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους άλλους συμμετέχοντες στη Συνδιάσκεψη, ισχυρίστηκε ότι «αν η Ελλάδα πατάξει τη φοροδιαφυγή, δε θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση».
Ψέματα και απειλές στο λαό
Στη διάρκεια της ίδιας συνδιάσκεψης, ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του, λέγοντας ψευδώς πως αυτά «έχουν τη στήριξη των πολιτών, παρότι υπήρξαν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις», ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση των ελλειμμάτων.
«Πήραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτρα δεκαετιών», είπε ο πρωθυπουργός, εξαίροντας την «κοινωνική συμφωνία» που συνήφθη στις αρχές του καλοκαιριού ανάμεσα στις κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον ΣΕΒ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Εφτασε, μάλιστα, σε σημείο να υποστηρίξει ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν «μέρος της δημοκρατίας μας, ίσως και εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές», τις οποίες ωστόσο «διογκώνουν τα Μέσα Ενημέρωσης». Εκανε ακόμα λόγο για την αναγκαιότητα «εκπαίδευσης των πολιτών στη νέα οικονομία», δηλαδή συναίνεση και ενσωμάτωση στα νέα δεδομένα που υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
ΕΕ - ΔΝΤ επιβραβεύουν τη βαρβαρότητα
Σε σχόλιο, σχετικά με τους επαίνους του ΔΝΤ και της ΕΕ για την κυβερνητική πολιτική, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Οι έπαινοι που έλαβε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΔΝΤ και από την ΕΕ αποτελούν επιβράβευση για τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα που έχει λάβει και ενθάρρυνση για τα νέα που φέρνει. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει είναι τόσο αλήθεια όσο και τα υπόλοιπα που λέει.
Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να δώσει την απάντησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου