Σελίδες

14 Σεπ 2010

Κυβερνητική ψευδολογία

   Παραπέρα τρανταχτές ανατιμήσεις τόσο στους συντελεστές ΦΠΑ όσο και στους ειδικούς φόρους για το πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών ετοιμάζεται να φορτώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε εκπλήρωση του μνημονίου τους με την τρόικα και πάντα στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής τους απέναντι στο λαό και στο εισόδημά του.
   Οι πρωθυπουργικές δήθεν διαβεβαιώσεις από το βήμα της ΔΕΘ, τα ήξεις - αφήξεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεγελάσουν τα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε και η πολύ πρόσφατη συσσωρευμένη πείρα έρχεται να τους καταμαρτυρήσει τα χειρότερα, το γεγονός ότι ζουν με το ψέμα στο στόμα, προκειμένου να μανουβράρουν τα πράγματα, να ξεγελάσουν το λαό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν, και μάλιστα με εντατικότερους ρυθμούς, στην αντιλαϊκή κλιμάκωση.
   Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει δείξει ούτε καν το παραμικρό δείγμα δισταγμού. 
   Τέτοιο παράδειγμα έχουμε και από τη συνέντευξη Τύπου του 
Γ. Παπανδρέου μετά τη
λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες - 26 Μάρτη 2010 - και την έγκριση του «μηχανισμού στήριξης» των ΕΕ - ΔΝΤ.
   Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το εάν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα ο πρωθυπουργός απαντά επί λέξει:
«Πιστεύω ότι έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εγινε ό,τι χρειαζόταν. Εχουμε την έγκριση όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όλων των 27 μελών για το Πρόγραμμά μας, αλλά και τη θετική στήριξη του ΔΝΤ. Ετσι, δεν χρειάζονται άλλα μέτρα. Αυτό που χρειάζεται είναι η υλοποίηση, και αυτό ακριβώς κάνουμε και το κάνουμε με αποφασιστικό τρόπο»... Και συνεχίζει: «Βέβαια, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνουμε χρήση αυτού του μηχανισμού. Το γεγονός όμως ότι υπάρχει, είναι πολύ θετικό μήνυμα».
   Και βέβαια, στη συνέχεια τα πρόσθετα πακέτα έπεφταν βροχή όπως με τη δεύτερη δόση ανατιμήσεων στο ΦΠΑ, τις παραπέρα περικοπές μισθών, τον αντιασφαλιστικό νόμο, νέες ανατιμήσεις πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης κ.ο.κ. Σε αντίθεση με ό,τι τότε «ελπίζανε και πιστεύανε» ενεργοποίησαν και το «μηχανισμό στήριξης», για τον οποίο σήμερα δηλώνουν και περήφανοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου