Σελίδες

26 Αυγ 2010

Τα γράφουν στο πρόγραμμά τους

«
Η πολιτική της κυβέρνησης πιστεύω ότι είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένη πέρα από το μνημόνιο και όπως σωστά κατά καιρούς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, μια σειρά από θεωρούμενα μέτρα του μνημονίου υπήρξαν θεμελιώδεις τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ, ήδη από το πρόγραμμα που καταθέσαμε το Μάρτιο του 2007». Αυτό δήλωσε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο ίδιος, φρόντισε να διευκρινίσει το τι εννοεί, δίνοντας ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα: «Το ασφαλιστικό ήταν ήδη από το 2007 ως προτεραιότητα. Οτιδήποτε περιελήφθη στο Ασφαλιστικό είχε προδιαγραφεί ως δέσμευσή μας εκ των προτέρων»!

Τι επιβεβαιώνεται από τις ομολογίες του στελέχους του ΠΑΣΟΚ; Οτι το ΠΑΣΟΚ είχε σαν στρατηγικό στόχο την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κι ας κορόιδευε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά το λαό ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν. Οτι σχεδίαζε μεθοδικά τις περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, όταν την ίδια περίοδο ο Γ. Παπανδρέου, εμπαίζοντας χιλιάδες συνταξιούχους, ζητούσε την ψήφο τους, υποσχόμενος «αυξήσεις» στις συντάξεις. Οτι μεθόδευαν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, αλλά έκρυβαν τις θέσεις τους από εκατομμύρια εργαζόμενες γυναίκες. Η λίστα των αντιασφαλιστικών ανατροπών που το ΠΑΣΟΚ ήδη είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του από το 2007, δεν έχουν τελειωμό. Τα ίδια εφάρμοσε βέβαια και σαν κυβέρνηση, πριν το 2007.

Αυτές τις θέσεις υλοποιεί και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, με την ψήφιση του μνημονίου. Υπηρετεί κατά γράμμα τη δική του φιλομονοπωλιακή στρατηγική, η οποία ταυτίζεται απόλυτα με το πρόγραμμα που συνδιαμόρφωσε με την τρόικα. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για «μέτρα» που δεν είναι δήθεν «στο DNA του ΠΑΣΟΚ», κοροϊδεύουν και εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον όχι μόνο να απεγκλωβιστούν τώρα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να περάσουν απέναντι, στο παλλαϊκό μέτωπο που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή στρατηγική των κομμάτων του κεφαλαίου, διεκδικώντας τον άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.


Π. Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου