Σελίδες

26 Αυγ 2010

Καλλιεργεί προσδοκίες για να γλιτώσει τη λαϊκή οργή



Προκλητικός, χτες, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ισχυρίστηκε στη Βουλή 
ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο» και ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα!


Η ελπίδα για τη χώρα βρίσκεται στους αγώνες των εργαζομένων και όχι στην επιτυχία της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που «επικαιροποιείται» συνεχώς με νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα και τη λαϊκή οικογένεια.
Αυτό επισήμανε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης,απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στη Βουλή, ο οποίος προσπάθησε χτες με τον πιο ωμό τρόπο να κοροϊδέψει κατάμουτρα τους εργαζόμενους και το λαό πως τα δύσκολα τελείωσαν και πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα.
Η συζήτηση έγινε με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος με επιπλέον 25 δισεκατομμύρια ευρώ, στο όνομα της κεφαλαιακής επάρκειας, την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ. Τα όσα είπε ο υπουργός δείχνουν το φόβο της κυβέρνησης για τη λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθώς προχωράει η εφαρμογή του μνημονίου.
Αυτήν την αγανάκτηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τώρα το κυβερνητικό επιτελείο, κάνοντας το άσπρο μαύρο σε σχέση με τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, εξαιτίας της πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε προκλητικά ότι «δεν υπάρχει νέο μνημόνιο και μέτρα αλλά ένα κείμενο που θα επικαιροποιείται, αφαιρώντας όσα έχουν γίνει και εξειδικεύοντας τις περαιτέρω κινήσεις». Ομολόγησε, μάλιστα, ότι το μνημόνιο «θα συνεχίσει να επικαιροποιείται αλλά κυρίως έχουμε εφαρμογή μιας πολιτικής που υπερβαίνει το μνημόνιο», αφού «η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν τον προϋπολογισμό για το 2011».
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η επίθεση σε βάρος του λαού δεν έχει ημερομηνία λήξης, αφού σε κάθε αναθεώρηση του μνημονίου θα εξαγγέλλονται και νέα βάρβαρα μέτρα στο όνομα του να πιαστούν οι στόχοι του. Επιπλέον, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο ταυτίζεται στρατηγικά με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η οποία μάλιστα «το υπερβαίνει»!
«Φως στο τούνελ» μόνο για το κεφάλαιο
Ταυτίζοντας το συμφέρον της αστικής τάξης με εκείνο του λαού, και σε μια
προσπάθεια να δημιουργήσει φρούδες προσδοκίες σε όσους στενάζουν από το βάρος της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι «το συμμάζεμα προχωρά καλά με τις θυσίες βεβαίως των Ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα οι μεγάλες αλλαγές και μερικές και πριν το χρονοδιάγραμμα όπως το Ασφαλιστικό».
Οπως είπε, «αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, θα πούμε στους πολίτες ότι τα χειρότερα πέρασαν, δημιουργούνται νέες θέσεις και θα διανέμουμε πιο δίκαια τον πλούτο».
Οσον αφορά την τροπολογία για την παραχώρηση 25 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ανέφερε παραπλανητικά ότι δε στηρίζονται τα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά «στηρίζουμε την πραγματική οικονομία», ώστε «να υπάρξει πιστωτική επέκταση, στηρίζουμε το νοικοκυριό, την επιχείρηση».
Αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι λεφτά υπάρχουν μόνο όταν πρόκειται να ενισχυθεί το μεγάλο κεφάλαιο και υπενθύμισε ότι πριν από λίγους μήνες θεσμοθετήθηκε μία ακόμη ενίσχυση με 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τη λεγόμενη «πρώτη δόση» του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας διεκδίκησε την πατρότητα των ενισχύσεων προς τις τράπεζες, λέγοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι «υιοθετείτε τα ίδια μέτρα που είχε πάρει η ΝΔ το 2008 για τον ίδιο σκοπό, εξυπηρετώντας τον ίδιο στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου