Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού

http://tasosnastos.blogspot.com/


Ιδιωτικοί όμιλοι ετοιμάζονται να καλύψουν τα κενά που αφήνει το μονάδικο στην περιοχή δημόσιο κέντρο
Στα «νύχια» των επιχειρηματιών εγκαταλείπονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι που, μέσα σε συνθήκες κρίσης και καθώς δυσκολεύονται να διασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα και εξετάσεις, αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας από ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στα Γιάννενα, όπου το (μοναδικό σε όλη την περιοχή δημόσιο) Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπολειτουργεί. Παρά το ότι διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και 40 κλίνες λειτουργεί μόνο στο 10% περίπου της δυναμικότητάς του, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία, όσοι χρήζουν ανάγκης για αποθεραπεία και αποκατάσταση να «σπρώχνονται» σε επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιώτες.
Σ' αυτό ακριβώς το έδαφος «ανθίζουν» μια σειρά νέα επενδυτικά σχέδια επιχειρηματιών. Είναι μεγάλο ψέμα πως η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διατηρεί το «δικαίωμα επιλογής» στους εργαζόμενους. Στα σκαριά βρίσκεται η λειτουργία ιδιωτικού κέντρου για την αποθεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με κινητικές αναπηρίες από την ανώνυμη εταιρεία «Ολύμπιον» και ιδιωτικού νοσοκομείου από την «Πολυκλινική».
Το «Ολύμπιον», που εδρεύει στην Πάτρα και έχει επεκτείνει ήδη τις δραστηριότητές του στα Χανιά και στην Καρδίτσα, προχωρά σε ιδιωτικό τριώροφο θεραπευτήριο (Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κλειστής Νοσηλείας) με 99 κλίνες και στα Γιάννενα που θα λειτουργήσει τον προσεχή Δεκέμβρη. Το κέντρο θα είναι συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, είτε από παθήσεις είτε από κακώσεις. Επίσης, ασθενείς που χρήζουν ολικής αποκατάστασης της υγείας τους μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Στα πλαίσια μάλιστα της όξυνσης του ανταγωνισμού το «Ολύμπιον» στοχεύει να επεκτείνει τη δράση του. Προκρίνει για το μέλλον ειδικές μονάδες και διαγνωστικά εργαστήρια, ενώ το «παρών» στην κερδοφόρα πίτα της Υγείας δίνει και ο όμιλος «Πολυκλινική», με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που προσδιορίζεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2012.
Τη δραστηριότητα των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία ενισχύει και η αντιασφαλιστική επίθεση, η οποία, μεταξύ άλλων, διευρύνει τις περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εξωθώντας έτσι τους ασθενείς να καταφύγουν σε αντίστοιχα ιδιωτικά κέντρα και να χρυσοπληρώσουν την παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου