Σελίδες

10 Αυγ 2010

Το “πράσινο” κουταβάκι ΗΠΑ υπακούει στα αφεντικά ακόμα και για το νερό! Από εξαποδω


Ο τίτλος της δημοσίευσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Ως “πράσινο κουταβάκι” μπορεί να θεωρηθεί ο πρωθυπουργεύων τη χώρα, ΓΑΠ, τόσο λόγω του πράσινου χρώματος του ΠΑΣΟΚ όσο και κυρίως της δεδηλωμένης πίστης του στις μαγικές ιδιότητες της “πράσινης ανάπτυξης“. Ως “πράσινο κουταβάκι των ΗΠΑ” μπορεί να θεωρηθεί και η ταλαίπωρη χώρα μας, η Ελλάδα, έτσι όπως την έχουν καταντήσει ο ΓΑΠ και οι αμερικανοθρεμμένοι γιάπηδές του που παίζουν εξωτερική πολιτική.
Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις ήταν η ντροπιαστική στάση που κράτησε, επισήμως, η χώρα στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕγια το Νερό. Εκεί, κατέβηκε ένα κείμενο, το οποίο παρουσίασε ηΒολιβία, το οποίο υποστήριζε ότι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Υπονοώντας, έτσι, ότι το πόσιμο νερόδεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Φυσικά, με διάφορα νομικίστικα τερτίπια αντέδρασαν αμέσως οι ΗΠΑ και η Μεγ. Βρετανία, οι οποίες δήλωσαν ότι διαφωνούν και θα απέχουν της διαδικασίας. Στην τελική ψηφοφορία 122 χώρες ψήφισαν υπέρ και 41 ακολούθησαν τις ΗΠΑ και απείχαν. Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι στις 41 αυτές χώρες ήταν και η Ελλάδα της “πράσινης ανάπτυξης” μαζι με τις “κλασσικές” παρουσίες του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ισλανδίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και φυσικά του νέου ευρωατλαντικού τσιρακίου, της …”κομμουνιστικής” Κύπρου!
Όχι ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα ή νόημα, απλώς έτσι για το συμβολισμό του πράγματος…
Άλλο σχολιασμό δεν έχω να κάνω, πέρα από τη ντροπή που νιώθω να με εκπροσωπούν διεθνώς αυτοί οι κοπρίτες. Μια σύντομη περίληψη της συνδιάσκεψης και της απόφασης εδώ:
http://www.un.org/News/Press/docs/2010/ga10967.doc.htm

http://eksapodo.wordpress.com/2010/08/10/542/

1 σχόλιο:

  1. Να ξέρουμε "Όχι μόνον η γη αλλά και η εργασία,η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η τέχνη, η επιστήμη, η αγάπη, και η ίδια η ζωή όλα, τα πάντα γίνονται αντικείμενο αγοραπωλησίας όσο διατηρείται η εξουσία του κεφαλαίου.
    Σιγά μην περιμένουμε ευαισθησίες από τους εκπρόσωπους και τα τσιράκια τους.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή