Σελίδες

30 Ιουλ 2010

Αστική «δημοκρατία»

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ όμως ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του! Ενα γνήσιο ευρωπαϊκό παράδεισο όπου ανθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και ελευθερίες...
Για παράδειγμα, ένας κλάδος εργαζομένων μπορεί να φτωχύνει με όποιον τρόπο νομίζει: Θέλει να υπογράψει σύμβαση χωρίς αυξήσεις με τους εργοδότες του; Μπορεί!
Θέλει να απεργήσει και να υποχρεώσει τους εργοδότες να δώσουν αυξήσεις και μετά να τις απαγορεύσει το υπουργείο Απασχόλησης; Πάλι μπορεί...
Αν είσαι φορτηγατζής μπορείς αν θέλεις να δεχθείς να πάρουν κοψοχρονιά τις μεταφορές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Μπορείς επίσης να αρνηθείς και να σε επιτάξουν αφού σε τουλουμιάσουν στο ξύλο.
Σε περίπτωση που είσαι ναυτεργάτης έχεις κάθε δικαίωμα στην απεργία και μπορείς να απεργείς όποτε θέλεις. Αρκεί να είναι βαρύ καταχείμωνο και να έχει απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων λόγω καιρικών συνθηκών. Σε κάθε άλλη περίπτωση είσαι εχθρός της οικονομίας (κατά το ΠΑΣΟΚ) και της πατρίδας (κατά το ΛΑ.Ο.Σ.).
Ωραίο πράγμα η δημοκρατία, δε νομίζετε;
Ο ΓΝΩΣΤΟΣ σε όλους μας τον τελευταίο καιρό, από την αμέριστη στήριξη που παρείχε στα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα είναι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ...
Ομολογουμένως δεν ...παγώσαμε από έκπληξη από την κυβερνητική επιλογή. Θα ήταν κρίμα να μην επιβραβευθεί μια τέτοια συμπεριφορά. Και να συνεχιστεί φυσικά και η ανάλογη πολιτική.
Υποθέτουμε ότι ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος δεν πονοκεφάλιασε και ιδιαίτερα μελετώντας τα βιογραφικά σημειώματα όσων υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη θέση μέσω ...ίντερνετ.
Φανταζόμαστε να μην τις ξεχάσατε αυτές τις εξαγγελίες που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου περί νέας διακυβέρνησης με βάση την οποία οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί με μια αίτηση να γίνει ...στέλεχος του δημοσίου αν έχει τα προσόντα.
Βέβαια, αυτά ίσχυαν (που δεν ίσχυαν) προ μνημονίου! Τώρα με τέτοιες πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν χρειάζονται «μνημονιοφανατικούς» και δεν έχουν καιρό για κολπάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου