Σελίδες

1 Ιουν 2010

«Αρα ο Πέτρος είναι οινόπνευμα... »





Επιασαν και οι ζέστες στην τρέχουσα κόλαση, μην αποσώσουμε κιόλας σύντροφοι, από την περισπούδαστη και πανάκριβη εκστρατεία χειραγώγησης των μαζών που εκτυλίσσεται σε ιεροεξεταστική φρενίτιδα. Χάρη στο ΚΚΕ πάνε χρόνια που το ψέμα, ειδικά το ευρωενωσίτικο, έχει κοντά ποδάρια. Ομως, στον τομέα της εξελιγμένης επικοινωνιακής λασποθύελλας χρειάζεται επιστημονική αποδόμηση η άθλια επιβεβλημένη πολιτική της ...«κάθαρσης». Της «διαφάνειας» κ.λπ.

Από τούτη 'δω τη στήλη, καραμέλες και πιπίλες του πολιτικού λεξιλογίου που πετιούνται για να μείνουν κι εν τέλει να περιβληθούν κι έναν άθλιο, ωσαύτως, ιδεολογικό μανδύα, όπως η διαβόητη «συναίνεση», έχουν ξεφτιλιστεί εγκαίρως εδώ και χρόνια. Ομως, εσχάτως, το επικοινωνιακό πογκρόμ κατά της λογικής, της κοινής λογικής, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει και τα πρώτα δραματικά αποτελέσματα.
Ο «πατριωτισμός» που ήρθε να κρύψει σα μεταχειρισμένο προφυλακτικό την παραχωρημένη εθνική κυριαρχία στο Μααστριχτικό μόρφωμα συμφερόντων που είναι η ΕΕ πολιτικά ενοποιημένη, αντικαταστάθηκε, λίγο πριν ενσκύψει το ΔΝΤ με στοχευμένη επίθεση στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, από τη «συνταγματική νομιμοφροσύνη». Εδώ προσοχή. Τεράστια προσοχή οφείλουμε όλοι μας.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, το ισχύον, είναι αυτό που ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως δυνάμενο να αυτοκαταργείται, να υποχωρεί και να συρρικνώνεται, όταν το απαιτούν τα συμφέροντα των συγγραφέων της τάξης την οποία προορίζεται να υπηρετεί. Και δεν είναι η εργατική, βεβαίως. Κάθαρση και διαφάνεια δεν μπορούν να επιβληθούν ακριβώς γιατί αυτό είναι το Σύνταγμα. Το οποίο όμως δεν ισχύει, ούτως ή άλλως. Αφού το ΔΝΤ και η τρόικα των κυριαρχικά ανώτερων του κυρίαρχου λαού οργάνων, το κατήργησαν στην πράξη, θέτοντας, διά του μνημονίου, τη χώρα εις χείρας τρίτων, δανειστών, τοκιστών και σουλατσαδόρων των αγορών. Επρεπε να κρυφτεί η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας πίσω από ένα κουρελιασμένο Σύνταγμα, που επισείεται ως σπουδαίο μόνον όταν το ΚΚΕ το αμφισβητεί ως προς την ταξική του προέλευση και τον αντιλαϊκό του προορισμό.

Ετσι βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να το χαρακτηρίζει άθλιο επειδή κατοχυρώνει τους Μαντέληδες, ουρλιάζοντας, η τηλεοπτική νομενκλατούρα το Σύνταγμα. Είναι η ίδια που κατακεραύνωνε το ΚΚΕ, όταν έλεγε ότι γι' αυτό το λόγο το απορρίπτει πολιτικά. Είναι προπαγάνδα επιπέδου ευφυολογημάτων των πρωτοετών της Νομικής. «Ο Πέτρος είναι σπίρτο. Το οινόπνευμα είναι σπίρτο. Αρα ο Πέτρος είναι ...οινόπνευμα».

Γελοίο; Οχι ακριβώς. Αφελές; Καθόλου. Ολοένα και περισσότερους ληστευμένους από την κυρίαρχη πολιτική πολίτες συναντάς που απαιτούν: Να τον φτύνατε μέσ' τη Βουλή το Μαντέλη. Να του ρίχνατε μια δυο μπουνιές. Να εκτονωνόμαστε κι εμείς... Να σας χαρούμε που ενώ φροντίσατε να μένει κυνικά άπιαστος, τουλάχιστον τον ...βαρέσατε.

Πετυχαίνουν τον πρώτο στόχο της ...καθαρσοδιαφάνειάς τους. Οι προπαγανδιστές. Να ασχολείσαι με τις μύγες που συσσωρεύονται στον ανοιχτό βόθρο κι όχι μ' αυτήν την πολιτική που τον γέμισε και τον άφησε να σκοτώνει κάθε δικαίωμά σου. Να μην αντιδράς σ' αυτόν που θεσμοθετεί την κλοπή της δουλειάς, της σύνταξης, της ζωής σου της ίδιας, αλλά να εξεγείρεσαι με τους μεσάζοντες που φυτεύονται απαραίτητα από το Σύνταγμα στην αλυσίδα των άνομων κερδών του.
Αν δεν τους ξεμπροστιάζεις κάθε μέρα, τότε η κατοχύρωση της δουλειάς που τώρα επιχειρείται θα θεωρηθεί πρόοδος που αναχαιτίζεται από ...κομμουνιστές.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

NASTOS A. MARKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου