Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Είδες η πρώτη φορά "αριστερά": Αμερικάνικη Στρατιωτική Βάση στην Αλεξανδρούπολη!!!

Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ετοιμάζουν οι ΗΠΑ καθώς φαίνεται πως υπάρχει και η σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ουάσιγκτον. Το σχεδιασμό επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ γνωστοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν και για στρατιωτικούς σκοπούς να αξιοποιήσουν την Αλεξανδρούπολη, η οποία δύο φορές έως τώρα έχει αξιοποιηθεί σαν προσωρινή βάση για τη μεταφορά στρατευμάτων, οχημάτων και ελικοπτέρων.
Ο Τζέφρι Πάιατ, μίλησε στο 7o συνεδρίο «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum», στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» και σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως τόνισε, οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς, ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.
«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας, όχι μόνο τα σχέδια για την Αλεξανδρούπολη, αλλά και το πόσο επικίνδυνες είναι οι συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση Τραμπ των ΗΠΑ που εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς θέτοντας το λαό σε σοβαρούς κινδύνους.
Στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού Αερίου (LNG) και σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα ήδη οι αμερικανική εταιρεία «Tellurian Energy» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθει σε κοινοπραξία και με εταιρείες ελληνικών συμφερόντων. Ανέφερε ακόμα πως προχωρά η επένδυση στα ναυπηγεία της Σύρου από τον όμιλο Onex.
«America is back», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται».
***
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα εξής:
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, τη στιγμή που εδώ και δύο εβδομάδες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σιωπά προκλητικά στα ερωτήματα του ΚΚΕ για το τι συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση Τραμπ.
Φαίνεται ότι το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ αρχίζει να αποδίδει καρπούς, η έκταση του “πολιτικού στριπτίζ” της ξεφτίλας αρχίζει να αποκαλύπτεται και η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό για όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Κυρίως όμως ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιπαλέψει αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες, που τον εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή και που πάνε χέρι χέρι με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική». 
***
Τα νέα ακόμα πιο επικίνδυνα βήματα στο δρόμο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας και της μετατροπής της σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τόνισε την ειδική σημασία που έχει για τις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.
Η εκτίμηση της ΕΕΔΥΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ επιβεβαιώνεται καθώς αποκαλύπτονται μία-μία οι πτυχές της συμφωνίας που προσθέτει βαρύ και επικίνδυνο φορτίο για τον ελληνικό λαό. Η σιωπή του πρωθυπουργού στη Βουλή για εξοπλισμούς και βάσεις, το “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” εξηγούνται καλύτερα σήμερα.
Τα περί “σταθερότητας”, “ασφάλειας”, “ειρήνης” κλπ. είναι προπέτασμα καπνού, για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο πεδίο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η Ελλάδα “αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά” για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων που είναι στενά δεμένα με αυτά των ιμπεριαλιστών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου, εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να βάλουν φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου