Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

«Πριν από την εισβολή του ΝΑΤΟ, η Λιβύη ήταν Ελβετία της Αφρικής»Αναδημοσίευση απο : gekoudi
Εμείς δεν διαθέτουμε τους πόρους για να εμποδίσουμε στα μέσα Αυγούστου την παραπληροφόρηση τη νοθεία, την απόκρυψη, το πάγωμα μια ιστορία που μόνο σε λίγα χρόνια θα δει τελικά το φως της αλήθειας.
Γεγονός είναι ότι, ενώ οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ:
Αντάρτες, το Κατάρ, το Al Jazeera, Al Araabiya, ΜΙ6, CIA, είχαν προετοιμάσει και εφαρμόσει μια στρατηγική βασισμένη στα ψέματα του πολέμου, μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους, τον κόσμο λίγο μας αποσπούν την προσοχή από τις διακοπές.Η κατάσταση εκεί είναι έτοιμο δόλωμα για να το δαγκώσουμε ταϊσμένο στο κουτάλι.

Γνωρίζαμε ήδη τις ημερομηνίες της επίθεσης στην Τρίπολη , συμπεριλαμβανομένων των ταινιών, όλα ήταν έτοιμα για ένα υποκατάστατο της Πράσινης Πλατείας αυστηρά έντεχνα αναδημιουργημένο στο Κατάρ και η εκπομπή έγινε λίγες ώρες πριν από την επίθεση.


Κλικ για μεγέθυνση.
Η φωτο ντοκουμεντο της ιταλιδας δημοδιογράφου.
Η Πρασινη πλατεια μετα το μονταζ!
Τη Κυριακή, 21 Αυγούστου μέρος 24 του πολέμου με τον ήχο των τρομοκρατικών βομβών της παρα πληροφόρησης:
Στην Τρίπολη είναι πλήρως απασχολημένοι οι σεναριογράφοι, πήραν την κόρη Aisha Καντάφι, συνέλαβαν τους τρεις γιους του, τον έναν μάλιστα από αυτούς τον Kamis τον συνέλαβαν 2 φορές (το Al Jazeera τον σκότωσε 4 φορές), τα παιδιά που “συνελήφθησαν” φτάνουντα 6. 
Ο Μοχάμεντ συνελήφθη 3 φορές. Τη πρώτη, σαν ο μεγαλύτερος γιος και στη συνέχεια σαν παιδί, και την τριτη σαν Μωάμεθ  δεν έκαναν τίποτα όμως! 
Εφεύραν τότε τη περίεργη ιστορία που πήρε μακριά, γιατί λένε ότι ήταν υπό 
κατ 'οίκον περιορισμό το σπίτι ... ...;
Τώρα 00:32 ο Καντάφι συνελήφθη, αρκετές πηγές ανέφεραν τη σύλληψή του, ο πόλεμος έχει τελειώσει!
Ακόμα και Saif Καντάφι ότι θα συλληφθεί σε 24 και πρόκειται να παραδοθεί στον ΔΑΑ, είχε να βγήκε όμως από το αμάξι του και σε συνέντευξη με το BBC να κάνει γνωστό ότι αυτό ήταν ψέμα...

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη λίγο μοιάζει με μια ανθρωπιστική αποστολή, με νοσοκομεία σπίτια και τα σχολεία που χτυπημένα. Αλλά η Λιβύη άκμασε πριν από την εισβολή του ΝΑΤΟ, λέει η Yvonne Di Vito, μια ακτιβίστρια από τους Libyanfriends.com.                                                                                 
Δημοσ: Έχετε πει ότι εδώ στην Ιταλία οι ειδήσεις για το τι συμβαίνει στη Λιβύη είναι πολύ συγκεχυμένες, πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Μπορείτε να μας πείτε τι είδατε και τι βρήκατε εκεί; 

Πριν από την εισβολή του ΝΑΤΟ,
η Λιβύη ήταν Ελβετία της Αφρικής
Yvonne Di Vito: . Πήγαμε στη Λιβύη στις 28 Ιουλίου και γυρίσαμε στις 7 Αυγούστου και βρήκαμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, διότι το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει αμάχους. 
Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν  πραγματοποιούνται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά χτυπούν και σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, κέντρα τηλεόρασης και αυτό είναι εντελώς αντίθετο προς τους ανθρωπιστικούς λόγους που είπαν ότι είχαν. 
Πιστεύω ότι το έκαναν αυτό για να φέρουν τον πανικό στην πόλη. 
Γι 'αυτό ήταν η βομβιστική επίθεση σε πράγματα που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά, όπως σε χώρους με τρόφιμα και βασικές υπηρεσίες κοινής ωφελείας, ακόμα και νοσοκομεία. Αυτό είναι επίσης μια δύσκολη περίοδος για τους μουσουλμάνους, λόγω του Ραμαζανιού. Πήγαμε στην Τρίπολη και το Ζιντάν και είδαμε τεράστιες διαδηλώσεις με χιλιάδες φιλο-Κανταφικούς υποστηρικτές να αποστρέφονται το ΝΑΤΟ και όλες αυτές οι διαδηλώσεις δεν εμφανίζονταν στην Ιταλία.
Επισκεφθήκαμε επίσης τις Tanjur και Sansur και βρήκαμε πολλές γυναίκες που ουρλιάζαν σε μας, λέγοντας «Γιατί οι Ιταλοί που είναι μαζί μας, μας βομβαρδίζουν; 
Τι κάναμε εμείς εναντίον σας; Γιατί σκοτώνετε τα παιδιά μας; " 
Αυτό ήταν το κύριο θέμα τους. Όταν πήγαμε στην Zitan, την ίδια ημέρα βομβάρδισαν ένα σπίτι και σε αυτό το σπίτι δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τις εικόνες των παιδιών αυτών που είχαν πεθάνει. 
Εκτός όμως από εμάς (Libyanfriends.com), κανείς άλλος δεν έκανε το ίδιο. 
Εκτός από τα πράγματα που είδαμε με τα μάτια μας που επισκεφτήκαμε αυτά τα μέρη που βομβαρδίστηκαν, έχουμε τόσο πολύ αποδεικτικό υλικό ότι οι υπάλληλοι τύπου και οι δημοσιογράφοι από τη Λιβύη μας έδωσαν ως μαρτυρία όλους τους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Μετά από όλα τα πράγματα που είδαμε έχουμε ένα ερώτημα: Είναι αυτό ένας ανθρωπιστικός πόλεμος; Είναι πραγματικά για να βοηθήσει τους αμάχους, γιατί πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται, για οικονομικούς λόγους, ή τουλάχιστον υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ο πόλεμος αυτός γίνεται, το πετρελαίου ο χρυσός ή άλλα πραγμάτα. Επισκεφθήκαμε επίσης τη Λιβύη πριν και αυτό που βρήκαμε ήταν μια φυσιολογική κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι ήταν μια χαρά .Διαφορετικά από τις άλλες χώρες που πέρασαν από μια επανάσταση - η Λιβύη θεωρείται ότι είναι η Ελβετία της αφρικανικής ηπείρου, είναι πολύ πλούσια. 
Τα σχολεία είναι δωρεάν για το λαό. 
Τα νοσοκομεία είναι δωρεάν για το λαό. Και οι προϋποθέσεις για τις γυναίκες είναι πολύ καλύτερες από ό, τι σε άλλες αραβικές χώρες.

Δημοσ.: Συναντήθηκε προσωπικά με τον Καντάφι σε αρκετές περιπτώσεις. Πως νομίζετε ότι θα μοιάσει μεταπολεμικά και μετά τον Καντάφι η Λιβύη;
YDV: Ακόμα κι αν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν τους ανθρώπους να αγωνίζονται και να διαδηλώνουν κατά του Καντάφι, εγώ προσωπικά είδα περισσότερους να επευφημούν και να λατρεύουν τον Καντάφι. 
Δεν ξέρω γιατί τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι δεν δείχνουν αυτό, επειδή είναι στο χειρισμό της κατάστασης. Ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν αυτά τα βίντεο στο διαδίκτυο, διότι υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία. 
Από όσα είδαμε προσωπικά από όταν ήμασταν στη Λιβύη και από τα έγγραφα που πήραμε είδαμε τους επαναστάτες ως αποδιοργανωμένες ομάδες.

Δημοσ: Υπάρχουν φόβοι στους ανθρώπους ότι οι αντάρτες θα ρθουν στην εξουσία. Αυτό θα εξελιχθεί μια συνέχιση της ασταθούς κατάστασης;
YDV : Πιστεύω ότι οι επαναστάτες δεν θα είναι σε θέση να κάνουν καλή δουλειά μετά τον Καντάφι. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλές εξτρεμιστικές ομάδες, ισλαμιστές, Τυνήσιοι, δεν ξέρω γιατί είναι εκεί, Αλ Κάιντα. 
Τους αντάρτες στη Λιβύη τους ήθελαν απλώς μια αλλαγή, αλλά υπάρχει πάρα πολύ αποδιοργάνωση για να προκύψει μια καλή δουλειά. Οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν ήταν πολύ φοβισμένοι, να φανταστεί κανείς ότι οι αντάρτες θα μπορούσαν να πάρουν την εξουσία, επειδή νομίζουν ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν τη χώρα ή να αναλάβουν τον έλεγχο με κατάλληλο τρόπο. 
Οι αρχηγοί των ομάδων αυτών των ανταρτών είναι πρώην πολιτικοί, πρώην πολιτικοί που πριν ήταν με τον Καντάφι και στη συνέχεια άλλαξαν τελείως το πρόσωπό τους. Πήγαν με τον άνεμο, όπως λέμε στην Ιταλία.

Δημ: Υπάρχουν ανησυχίες ανάμεσα στους αντάρτες οτι πολλοί πρώην πολιτικοί που απλά άλλαξαν τις στολές τους και ενώθηκαν με τους αντάρτες και αφήνοντας για την καταπολέμηση τους; 
YDV: Νομίζω ότι είναι διεφθαρμένοι πολιτικοί. 
Και αυτό ήταν. Επίσης, αποδεικνύεται πως ο αρχηγός των ανταρτών σκοτώθηκε μετά από διαταγή άλλου του ηγέτη των ανταρτών. 
Έχουμε δει πολλές φορές ότι οι αντάρτες κάνουν εγκληματικές πράξεις, για παράδειγμα, που έχουν συλλάβει Λιβυους στρατιώτες και τους σκότωσαν κοβοντας τα  κεφάλια τους και πετώντας τα μακριά, πήραν τις καρδιές τους για να τις δείχνουν [sic] στο κόσμο. Έτσι, το ερώτημά μας είναι: Έχουμε κάνει συμμάχους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι διαπράττουν εγκληματικές πράξεις και μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κυβερνούν πραγματικά μια χώρα;

Δημοσ: Το ΝΑΤΟ μήπως κανει κατοπιν τουτου μια ανθρωπιστική αποστολή - αντέχει σε κριτική αυτό τώρα; 
YDV: Πιστεύω ότι δεν είναι έγκυρη αιτιολόγηση γιατί οι περισσότεροι από τους στόχους ήταν πολιτικoί και πολλοί άνθρωποι λένε ότι οι άνθρωποι ήταν οι στόχοι για τον σκοπό να δημιουργήσουν πανικό στο έδαφος.

Δημοσ: Πόση διαφορά είδες στο έδαφος ανάμεσα σε αυτό που έλεγε το ΝΑΤΟ και με το τι συνέβαινε; 
YDV: Είδαμε πολλές αποκλίσεις κάθε μέρα. Η πρώτη μέρα που το ΝΑΤΟ βομβάρδισε έναν πολιτικό στόχο, ζητήσε συγγνώμη από τους ανθρώπους λέγοντας ότι ήταν ένα λάθος. Αλλά την επόμενη μέρα, συνέχισε τους βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών στόχων και όταν η κυβέρνηση της Λιβύης κατάγγελλε βομβαρδισμούς αμάχων, το ΝΑΤΟ αρνούνταν λέγοντας ότι ήταν προπαγάνδα του Καντάφι. 
Αυτό δεν ήταν αλήθεια. Το είδαμε.

Δημ: Αυτό έχει περιγράφεται από εσάς σαν ένας πόλεμος παραπληροφόρησης. Τι είδατε στο έδαφος; 
YDV: Μπορούμε να δούμε ακόμα πόσο τα μέσα ενημέρωσης ήταν χειραγογούμενα αυτής της κατάστασης - είπαν ότι έχουν αιχμαλωτίσει τους γιους του Καντάφι ότι τους έχουν συλλάβει, ενώ διαπιστώθηκε ότι αυτό είναι αναληθές. 
Αναφέρουν ότι όλη της Τρίπολη έχει καταληφθεί από τους αντάρτες και αυτό αποδεικνύεται επίσης αναληθές. 
Ένας φίλος μας ο οποίος είναι επιχειρηματίας και ζει στην Τρίπολη, δημιούργησε μια επιτροπή για να κάνει έρευνα σχετικά με τα γεγονότα του τι συνέβη στη Λιβύη, δήλωσε ότι βρήκε κάποιους δημοσιογράφους να κάνουν ψευδείς εκθέσεις, λέγοντας ότι οι αντάρτες είχαν από πίσω τους, ενώ στην πραγματικότητα η πόλη πίσω τους ήταν άδεια. 
Είδαμε εικόνες της Πράσινης πλατείας που είναι εντελώς γεμάτη με αντάρτες. 
Αλλά αν συγκρίνουμε αυτές τις εικόνες με άλλες εικόνες της Πράσινης Πλατείας είναι εντελώς διαφορετικές, φαίνεται σαν ένα σύνολο που δημιουργήθηκε με σκοπό να κάνει κοινό πιστεύω ότι όλα στην Τρίπολη είχουν καταληφθεί από τους αντάρτες και όλη η οικογένεια Καντάφι είναι νεκρή. 
Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια τακτική του ΝΑΤΟ, επειδή θέλουν οι άνθρωποι να πιστέψουν ότι οι αντάρτες έχουν καταλάβει την εξουσία και πιστεύω ότι κάνουν αυτό γιατί το ΝΑΤΟ είναι σε μια βιασύνη να δείξει αυτό πριν από τις 30 Αυγούστου, επειδή δεν θέλουν να παρέχουν περαιτέρω χρηματοδότηση για τον πόλεμο

Δημ: Υπάρχουν φόβοι μεταξύ των ανθρώπων πως ερχόμενοι οι αντάρτες στην εξουσία μια συνεχής συνέχιση της ασταθούς κατάστασης θα επικρατήσει; 
YDV: Αυτή δεν ήταν μια λαϊκή διαδήλωση, αλλά μια τεράστια στρατιωτική δράση εναντίον του Καντάφι. 
Νομίζω ότι η κατασταση μετά Καντάφι θα είναι πολύ δύσκολη και το ΝΑΤΟ δεν θα αφήσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να κυβερνήσει, δεδομένου ότι έχουν βάλει πολλά χρήματα σε αυτόν τον πόλεμο, έτσι πιθανώς την κατάλληλη στιγμή θα ζητήσουν την εξουσία με κάποια πρόφαση Έτσι, απλά μια δικαιολογία ή αιτιολογία ότι θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους - θα συνεχίσουν να αναλάβουν τον έλεγχο.

Δημοσ: Μιλήσατε για τις φυλές στη Λιβύη. Πιστεύετε ότι οι δυτικές χώρες μπορούν να κατανοήσουν τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν για να τις ενώσουν και να φέρουν τη δημοκρατία στη Λιβύη; 
YDV: Πριν ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η κυβέρνηση της Λιβύης, επειδή είναι κατασκευασμένη από πολλές φυλές, είναι μια φυλετική δημοκρατία, μια κοινωνία φυλών που έχουν οι συγκρούσεις. Με  άλλο ηγέτη λοιπόν, θα ήταν δύσκολο πριν και φαντάζομαι ότι τώρα θα είναι ακόμα περισσότερο. Ο Μ. Καντάφι ένωνε το λαό.

Δημ: Τι νομίζετε ότι θα πρόκειται να συμβεί στη Λιβύη τώρα; 
YDV: Εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι που παρακολουθούν τη Λιβύη φοβούνται ότι μπορεί να γίνει ένα άλλο Αφγανιστάν. 
Μια χώρα που έχει καταστραφεί από τους πολέμους που διαρκούν για χρόνια και χρόνια. Πρόκειται για μια κοινωνία εντελώς διαφορετική από εμάς με άλλη ιδέα για τη δημοκρατία, τη δικη μας δημοκρατια δεν την εγκρίνει. 
Η ιδέα τους για την κυβέρνηση βασίζεται σε ομάδες και φυλές που έχουν το δικό τους αρχηγό, όλοι οι αρχηγοί μαζί συγκροτούν ένα εθνικό συμβούλιο. 
Πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εκπροσωπούνται όλες τις κοινωνικές ομάδες στη κυβέρνηση. 
Για παράδειγμα, δεν τους αρέσει μορφή της δημοκρατίας, διότι, εάν το 60 τοις εκατό των ψήφων χώρας βγάζει έναν πρόεδρο, τότε το υπόλοιπο 40 τοις εκατό δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο, που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι μια μορφή δημοκρατίας. 
Αυτό είναι η πρώτη φορά που μια χώρα δέχτηκε επίθεση παρά το γεγονός ότι ζήτησαν μια επιτροπή για να πάει στη χώρα και να ερευνήσει και να βρει τα πραγματικά γεγονότα. 
Αυτό δεν συνέβη. 
Απλώς έγινε η επίθεση. 
Αυτό ξεκίνησε με ψευδείς εικόνες που αποστέλλονταν από το Al Jazeera και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
Τα υπόλλοιπα μέσα ενημέρωσης πήραν αυτές τις εικόνες και “επιβεβαίωσαν”, πως ισχύει και γίνεται πόλεμος. 
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η κυβέρνηση είπε ότι είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά το ΝΑΤΟ δεν το ήθελε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου