Σελίδες

24 Μαΐ 2011

Μία ...σφαίρα για τον πατριωτικό πόλεμο εναντίον των κερδοσκόπων.



ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι το επόμενο «πακέτο» μέτρων (γιατί έτσι θα πηγαίνει, δόση και «πακέτο») θα το ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου με στολή στρατάρχη και από πίσω ο Γ. Πεταλωτής θα ανεμίζει μια σημαία;
Γιατί κάπως έτσι μας το παρουσιάζουν το πράγμα! 
Κάθε ευρώ που πληρώνουμε σε άμεσους ή έμμεσους φόρους είναι, μας λένε, μία ...σφαίρα για τον πατριωτικό πόλεμο εναντίον των κερδοσκόπων.
Το μόνο προβληματικό στα «πατριωτικά» τους εμβατήρια είναι πως όλα τα ευρώ που βγαίνουν από τις τσέπες του κοσμάκη πηγαίνουν κατευθείαν στους ...τραπεζικούς λογαριασμούς των κερδοσκόπων. Και καθόλου δεν τους πληγώνουν.
Αντιθέτως, μεγαλώνουν τα κέρδη τους και προβλέπεται να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο, μια και όσους περισσότερους φόρους βάζουν τόσο περισσότερα μας χρεώνουν.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ λεγόμενες «αποκρατικοποιήσεις», τα περί «λιγότερου κράτους», που φέρεται να αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι μάλλον για γέλια.
Το ξεπούλημα όποιας δημόσιας επιχείρησης βρουν μπροστά τους, προφανώς, δεν είναι απλά ...λιγότερο κράτος. 
Είναι διέξοδος στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Αυτά, την ώρα που για τις λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχει μόνο «πιο λίγο κράτος» ή «ανύπαρκτο κράτος», αλλά ο κοσμάκης πρέπει να πληρώνει (ξανά) σε ιδιώτες γι' αυτά που θεωρούνται αυτονόητα.
ΔΗΛΑΔΗ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να το πουν οι κυβερνώντες, για να ...πειστούν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (που τους αβαντάρουν κανονικότατα) ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο;
Οχι τυχαίες και άγνωστες που θα αποφασίσει το ΑΣΕΠ, αλλά πολύ καλά σχεδιασμένες και μελετημένες εδώ και καιρό.
Το ομολογούν οι πάντες, αλλά στα δελτία ειδήσεων παραμένει ...«θολό» και «αδιευκρίνιστο».
Δε θεωρούμε καθόλου παράλογο που θέλουν να ...μακιγιάρουν την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική (προς το συμφέρον των αφεντικών τους κινείται άλλωστε), 
όμως τόση βαρηκοΐα και στραβομάρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου