Σελίδες

10 Μαρ 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ...

Στους μεγάλους «καρχαρίες του τζόγου» (παραδοσιακούς, όπως ο όμιλος Κόκκαλη, αλλά και νέους από τους χώρους των εφοπλιστών, της ενέργειας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη χρυσοφόρα αγορά των «τυχερών παιγνίων», ο ετήσιος τζίρος της οποίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ!
Εκτός παιγνιδιού τίθενται οι μικροί παίκτες (καταστήματα με περιορισμένο αριθμό παιγνιομηχανών (φρουτάκια), για τους οποίους, αρχικά, το Σχέδιο Νόμου που δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο Φλεβάρη, προέβλεπε την παραχώρηση 1.000 έως 5.000 αδειών. Εκτοπίζεται επίσης από το νέο τοπίο που επιδιώκει να διαμορφώσει η κυβέρνηση στο χώρο του τζόγου, ο ΟΠΑΠ, για τον οποίο αρχικά προβλεπόταν να αναλάβει,
σε ρόλο διαιτητή, την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, για τη διάθεση τεσσάρων έως δέκα αδειών, σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν 25.000 «φρουτάκια». Την ευθύνη, πλέον, της προκήρυξης του διαγωνισμού την αναλαμβάνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.!!!
Το θέμα των τυχερών παιγνιδιών συζητήθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σύντομα πρόκειται να γίνει νόμος του κράτους. Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνεται η θέση ότι πίσω από τις υποκριτικές διακηρύξεις για...την ανάγκη νομιμοποίησης των τυχερών παιγνιδιών, βρίσκονταν σε εξέλιξη διεργασίες για το πώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μοιράσει την πίτα των δισεκατομμυρίων ευρώ, σε συγκεκριμένα τμήματα της ολιγαρχίας.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στην απόφαση να μοιράσει τέσσερις έως δέκα άδειες, που θα αφορούν τελικά 30.000 «φρουτάκια» - έναντι 25.000 που προβλέπονταν αρχικά, καθώς σε αυτά προστίθενται τα 5.000 που θα παραχωρούνταν σε μικρά καταστήματα του τζόγου - ενώ τμήμα των αδειών αυτών θα λάβει και ο ΟΠΑΠ. Οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν σε μεγάλες εταιρείες, αφού ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τίθεται ότι κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι Ανώνυμες Εταιρείες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 400.000 ευρώ και κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 200.000 ευρώ. Με τους όρους αυτούς τίθενται εκτός παιγνιδιού όλοι οι... ανεπιθύμητοι μικροτζογαδόροι προς όφελος φυσικά των «μεγάλων παικτών».
Αλλά και το διαδικτυακό στοίχημα περνάει στον έλεγχο των μεγάλων επιχειρηματιών, καθώς προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος κεφαλαιουχικές εταιρείες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ και κατάθεση εγγυητικής επιστολής 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου