Σελίδες

20 Νοε 2020

Οι κομμουνιστές έσωσαν την αξιοπρέπεια ενός λαού

 Έβγαλαν «φιρμάνι» απαγόρευσης των συναθροίσεων την ημέρα του Πολυτεχνείου με πρόσχημα την πανδημία.

Μίλησαν για «εγκληματική στάση» του ΚΚΕ αυτοί που εδώ και μήνες εγκληματούν απέναντι στον ελληνικό λαό, αφήνοντας χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, σχολεία και μέσα μεταφοράς απροστάτευτα απέναντι στην πανδημία.

Κατέβασαν 6.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα, μαζί με drones, ελικόπτερα και «αύρες» για να καταστείλουν οποιαδήποτε συγκέντρωση.

Έβαλαν τα προπαγανδιστικά τους μέσα να δουλεύουν υπερωρίες για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και το εργατικό-λαϊκό κίνημα, κάνοντας επίκληση στις ευαισθησίες των απανταχού πρόθημων «κυρ-Παντελήδων» αυτού του τόπου.

Των ίδιων «κυρ-Παντελήδων» που είναι έτοιμοι να λοιδορήσουν τους «ανεύθυνους κομμουνιστές» που πραγματοποιούν μια άριστα οργανωμένη και με όλα τα μέτρα ασφαλείας συγκέντρωση, αλλά ουδόλως ενοχλούναι από την σαρδελοποίηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και ιατρικό προσωπικό, το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και τα κυβερνητικά «μπαξίσια» στους μεγαλοκλινικάρχες.

Σαν είδαν πως το σχέδιο τους δεν έβγαινε, έβαλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν την ειρηνική συγκέντρωση, να προπηλακίσουν βουλευτές και διαδηλωτές, να στοιβάξουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας συλληφθέντες σε κλούβες, να δημιουργήσουν όργιο βίας και καταστολής για να αμαυρώσουν την διαδήλωση και την ίδια την επέτειο.

Οι ένοχοι θέλησαν να ντροπιάσουν τους κομμουνιστές. Μα οι κομμουνιστές τους έριξαν την ντροπή στα μούτρα τους.

Οι απόγονοι των «Ράλληδων», των «Έβερτ» και των «Αβέρωφ» επιχείρησαν να μαγαρίσουν τους κομμουνιστές. Μα, και πάλι, οι κομμουνιστές τους ξεμπρόστιασαν.

Οι απαγορεύσεις, η καταστολή, έπεσαν στο κενό και οι «νόμοι τους» – αυτό που ο Λένιν αποκαλούσε «έκφραση της θέλησης των κυρίαρχων τάξεων» – έγιναν κουρελόχαρτο.

Όσο για τους κομμουνιστές, έσωσαν για άλλη μια φορά την αξιοπρέπεια και περηφάνεια ενός ολόκληρου λαού.

Νίκος Μότ­τας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου