Σελίδες

17 Νοε 2020

ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Αποφασιστική απάντηση από τη διαδήλωση του ΚΚΕ και των εργατικών σωματείων στην Αθήνα - Απρόκλητο όργιο καταστολής από την Αστυνομία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Η αποφασιστικότητα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, Σωματείων και φορέων να διαδηλώσουν με τα σύγχρονα μηνύματα του Πολυτεχνείου κόντρα και στην απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων διαφάνηκε από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Προπύλαια, αλλά και από την πρωινή συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Το μήνυμα του εκφοβισμού και της απαγόρευσης δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας συγκεντρώθηκαν, διαδήλωσαν και έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τις αποστάσεις και τις μάσκες.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές συνιστά αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης που δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά το να βάλει στον γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Γι' αυτό η Αστυνομία προχώρησε σε μια απρόκλητη επίθεση με χημικά, ρίψεις νερού με τις αύρες, ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, τραυματίες και συλληφθέντες. Προπηλάκισαν και έσπρωχναν ακόμα και βουλευτές του ΚΚΕ.

Την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ κατήγγειλε στον επικεφαλής της Αστυνομίας, που ήταν στο σημείο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ κατήγγειλε τον προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ.

Με δυνατά συνθήματα απάντησαν στην αστυνομική αυθαιρεσία οι διαδηλωτές τηρώντας καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέτρα προστασίας. Συνθήματα που ακούστηκαν στο κέντρο της Αθήνας διατρανώνοντας ότι θα εντείνουν την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματα του λαού, το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Παρά την προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης με χημικά και αύρες, οι διαδηλωτές κινήθηκαν συγκροτημένα  προς την Ομόνοια.  Ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, η Αστυνομία προχώρησε σε νέες απρόκλητες επιθέσεις και σε συλλήψεις στο σωρό, με μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας να κάνουν σφήνες πάνω στον κόσμο, βρίζοντας και προκαλώντας.

Στις μαζικές προσαγωγές και επιθέσεις σε διαδηλωτές βεβαίως δεν ισχύουν ούτε οι αποστάσεις, ούτε τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας...

1 / 15

Η κινητοποίηση έστειλε το μήνυμά της, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα συνέχισης του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου