Σελίδες

17 Απρ 2020

Ο εμπαιγμός της «τηλε-κατάρτισης» των επιστημόνων

Σάλος έχει ξεσπάσει από τα διάφορα «προγράμματα κατάρτισης» επιστημόνων με τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο εξαίρεσε τους χτυπημένους από την αναστολή δραστηριοτήτων αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (δικηγόρους, μηχανικούς κλπ) από το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα έκανε ένα «δωράκι» πάνω από 85 εκατ. ευρώ στους ομίλους των ιδιωτικών ΚΕΚ - κολεγίων και έδωσε ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε εργοδότες να πιέζουν εργαζόμενους με «μπλοκάκι» να δουλεύουν χωρίς μισθό, αφού θα «πληρώνονται» με voucher.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει διάφορα «μαργαριτάρια» (βλέπε παρακάτωαπό την τηλεκατάρτιση
 που προσφέρουν κάποια από αυτα το ΚΕΚ που, στο βαθμό που είναι αληθινά, δεν προκαλούν μόνο το γέλιο, αλλά αποδεικνύουν τον τεράστιο κυβερνητικό εμπαιγμό των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.    
Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας για τη συμμετοχή στη δράση: "Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον Covid-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών" Αριθ. πρωτ.: 286/02-04-2020», ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940 ευρώ και οι δικαιούχοι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες στους 180.342. 
Δηλαδή το κόστος ανά «ωφελούμενο» είναι 1.070 ευρώ. Αν αφαιρεθούν τα 600 ευρώ που θα εισπράξει ο «ωφελούμενος» τα υπόλοιπα 470 ευρώ πάνε στους μεσάζοντες, ΚΕΚ και κολέγια που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα. Συνολικά το κέρδος αυτών μόνο από αυτό το πρόγραμμα θα φτάσει στα 84.760.740 ευρώ!

Για «τυχόν αστοχίες» κάνει λόγο η κυβέρνηση 

Σε απάντησή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που επιλεκτικά απευθύνει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, σε ότι αφορά την ουσία αναφέρει ότι «τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα» και ότι «σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα». Προσθέτει επίσης ότι «τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ».


























Πηγές: 902.gr , Twitter 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/20, 11:44 π.μ.

    Αν κάποια κυβέρνηση, οποιουδήποτε κράτους του κόσμου, αποφάσιζε ότι η καταστροφή, που υπέστη ο επιστημονικός κλάδος της χώρας της από κάποιον πόλεμο, πανδημία, φυσική καταστροφή, κτλ θα αποκαθίστατο μέσω… εκπαιδευτικών προγραμμάτων τηλεκατάρτησης (!).

    Αν αυτή η κυβέρνηση έδινε 80.000.000 ευρώ σε εταιρείες προγραμμάτων τηλεκατάρτησης κι εκείνες με τη σειρά τους παρουσίαζαν κάτι σαν… το πασίγνωστο πλέον «Σκοιλ Ελικικου».

    Τότε σίγουρα, ορισμένα τουλάχιστον ΜΜΕ της χώρας θα είχαν βγει στα κάγκελα κι οι δικαστικές Αρχές της θα είχαν αρχίσει τις επιδόσεις των σχετικών κλήσεων για τα περεταίρω. Έστω και για τα μάτια του κόσμου.

    Στην κατεχόμενη-εδώ και 10 έτη-Ελλάδα δεν τρέχει… κάστανο, μολονότι βρισκόμαστε ενώπιον ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗΣ κι ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΔΙΑΣΠΆΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Οι μαυραγορίτες ξεσαλώνουν –εν μέσω καταστροφής-κόβοντας εκατομμύρια από τα λεφτόδεντρα της κυβέρνησης, αλλά ουδείς κάνει λόγο για ανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από δω και πέρα, κάθε αφορά που θα λένε για "αριστεία", "επιτελικό κράτος", "σεμνότητα", "ταπεινότητα" και "αξιοσύνη", η απάντηση είναι τρεις λέξεις:
    "Voucher κατάρτισης επιστημόνων"...
    Και μια ακόμα: "Βρούτσης"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή