Σελίδες

2 Απρ 2020

Ηρεμα παιδιά. Καρφώνεστε...

Από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας στη χώρα μας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της KNE βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στους χώρους της Υγείας και συνολικά στους τόπους δουλειάς και μόρφωσης. Η ανάδειξη αιτημάτων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, η ανάδειξη της πραγματικής εικόνας μέσα από τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, τα νοσοκομεία, αλλά και οι εκτιμήσεις του Κόμματος για την επίδραση της πανδημίας στην καπιταλιστική οικονομία, έχουν βρει ανταπόκριση σε χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες. Με ευθύνη σταθήκαμε απέναντι στην ανάγκη να πάρουμε όλα τα μέτρα για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε την υγεία των διπλανών, χωρίς όμως να το «βουλώνουμε» για τη μεγάλη, την κρατική ευθύνη. Η κρατική ευθύνη είναι προϋπόθεση για να εμπεδώνεται η ατομική ευθύνη.

Είναι πολλοί αυτοί που μπορεί να μην ψηφίζουν το ΚΚΕ, αλλά αυτές τις μέρες μάς έχουν πει «πάλι καλά που υπάρχει το ΚΚΕ και βάζει μία φωνή». Γιατί καλή η επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση και τα δελτία των 6, αλλά η σκληρή πραγματικότητα συντρίβει την πλασματική εικόνα του «θωρακισμένου συστήματος Υγείας» και τις άλλες φλυαρίες της κυβέρνησης. Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, δεν θα μάθαινε κανείς για περιπτώσεις όπως αυτή στο αεροδρόμιο, που με ένα sms εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν σε μια νύχτα. Ούτε βέβαια και τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν.
* * *
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι πλάτη θα βάλει για να ακουστούν οι δίκαιες διεκδικήσεις γιατρών και υγειονομικών, εργατών και υπαλλήλων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον αέρα, απροστάτευτοι απέναντι στη λύσσα της μεγάλης εργοδοσίας, η οποία ενθαρρύνεται από τις απανωτές ΠΝΠ και το άφθονο κρατικό χρήμα, που τους δίνει απλόχερα η κυβέρνηση. Αντίθετα, όλα τα άλλα κόμματα επέλεξαν την ομοψυχία της ενοχής. Λογικό, αφού όλοι μαζί υποβάθμισαν την Υγεία, όλοι μαζί ως κυβερνήσεις μείωναν διαρκώς την κρατική χρηματοδότηση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού κ.ά., όπως έχουν αναδείξει με πολλά άρθρα, σχόλια και παρεμβάσεις το ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης», το portal του «902.gr».
Λογικό επίσης είναι ότι η στάση του ΚΚΕ «Μένουμε Δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί» ενόχλησε. 101 χρόνια ενοχλεί το σύστημα, τις πένες του και τα κόμματά του. Η αρχή έγινε με σχετικό άρθρο στην «Καθημερινή», στο οποίο ο αρθρογράφος επιτέθηκε στο ΚΚΕ - όχι τυχαία - για το αίτημα να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας. Είναι αλήθεια πως αυτό το αίτημα το αποδέχονται πλατιά εργατικά στρώματα. Θα πει κάποιος: «Εντάξει ο συγκεκριμένος... "πάσχει" από χρόνιο αντικομμουνισμό»...
* * *
Τη συνέχεια της επίθεσης στο ΚΚΕ την παρακολουθούμε από προχτές. Συντονισμένα ΜΜΕ, στελέχη και μηχανισμοί τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βγάλανε τον ...χάρακα για να κρίνουν αν ήταν κατάλληλος ο τρόπος προβολής του θανάτου του αγωνιστή της Αντίστασης Μ. Γλέζου στο εξώφυλλο του «Ριζοσπάστη». Μάλιστα, έπιασε το ίδιο άγχος τόσο αυτούς που ως κυβέρνηση ψέκαζαν τον Μ. Γλέζο με χημικά, όσο και αυτούς που του καταλογίζουν έλλειψη διαύγειας, απ' όταν ο Μ. Γλέζος ζήτησε συγγνώμη που συνήργησε στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εφτασαν μάλιστα ΜΜΕ με «οσμή» ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν αυτούσια θέματα από ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, αθλητικό site, του δήθεν «προοδευτικού χώρου», είχε πρώτο θέμα δανεισμένο από τη «ναυαρχίδα των φιλελέ» site. Χτες, στις εφημερίδες επικρατούσε το ίδιο σκηνικό, με ακροδεξιό έντυπο να παριστάνει τον θιγμένο από το πώς παρουσίασε ο «Ριζοσπάστης» το θάνατο του Μ. Γλέζου, όταν σε άλλες συνθήκες η ίδια εφημερίδα θα έγραφε διάφορα ψεκασμένα, όπως «κατέβηκε η σημαία από την Ακρόπολη το 1941, τι μας κρύβουν οι κομμουνισταί;».
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αναπαράχθηκε και η χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και την βουλευτή του Λ. Κανέλλη. Τα ίδια μέσα, με τον ίδιο τρόπο, με περίεργες αναπαραγωγές θεμάτων και τίτλων και βεβαίως με τη συνδρομή κυβερνητικών και πρώην κυβερνητικών «τρολς» αναπαρήγαγαν μια άθλια μονταζιέρα.
* * *
Τι φαίνεται; Το ίδιο χέρι κινεί τα νήματα και των μεν και των δε. Το ίδιο χέρι και το ίδιο μυαλό ξέρει πού πρέπει να «επενδύσει» για να τσακίσει τη διάθεση για αντίσταση, για να τσακίσει τη μόνη φωνή που λέει σήμερα να μην πληρώσει ξανά ο λαός την πανδημία και την επερχόμενη κρίση. Το σύστημα «πριν πεινάσει μαγειρεύει», γι' αυτό επιλέγουν την επίθεση στο ΚΚΕ. Πάντα αυτή η επίθεση θα είναι ύπουλη, βρώμικη, στοχευμένη, ακριβώς για να αντιμετωπίσει αυτό που ήδη αναφέραμε: Πως τώρα, εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ακουμπούν στη δράση, στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Ματαιοπονούν. Θα ξαναβρούν τοίχο, θα μας ξαναβρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, όλο και περισσότερους, πιο πεισμωμένους, πιο μαχητικούς στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Πιο ικανούς στην ανάδειξη πως η ζωή και η υγεία του λαού, τα σύγχρονα δικαιώματά του συμβαδίζουν μόνο με έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό. Εχουν καταλάβει και οι αντίπαλοί μας πως εδώ... μένουμε δυνατοί!

Γ. Ρ.


Αναδημοσίευση από:  Ριζοσπάστη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου