Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

Οι συκοφαντίες των «Παρεμβάσεων» προς το ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν τα τεράστια αδιέξοδά τους

Εκατοντάδες συνδικάτα, σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους της Αττικής, από το πρωί της Τετάρτης 25/2, έξω από το ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, με μια μαζική, μαχητική, ολοήμερη κινητοποίηση, όχι απλά δεν νομιμοποίησαν αλλά καταδίκασαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, το «συνέδριο» των ΜΑΤ, των νόθων και εργοδοτών, των fast track διαδικασιών. Η αθλιότητα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο χώρο του «συνεδρίου» οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έδωσαν για μια ακόμα φορά τη μάχη ενάντια στον εκφυλισμό, ενάντια στην παρουσία των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα. Η μάχη αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια!

Μετά την ολοκλήρωση του «συνεδρίου» - παρωδία της ΓΣΕΕ, κυκλοφόρησε ανακοίνωση των «Παρεμβάσεων», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σοβαρή ευθύνη έχουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που νομιμοποίησαν ένα τέτοιο συνέδριο και το αποτέλεσμα των εκλογικών του διαδικασιών», ότι δήθεν «το ΠΑΜΕ νομιμοποίησε τη ΓΣΕΕ και τις μελλοντικές αντεργατικές της αποφάσεις».

Οι παραπάνω τοποθετήσεις είναι απαράδεκτες και συκοφαντικές!

Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, 20 χρόνια πριν, έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε να απονομιμοποιηθούν, να καταδικαστούν στη συνείδηση των εργαζομένων η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η λογική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, η γραμμή της ταξικής συναίνεσης και υποταγής.
Στην προσπάθεια αυτή τα καταφέραμε! Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να υπερασπίζεται τον Παναγόπουλο, τον Καραγεωργόπουλο και τους συνεταίρους τους, που να μην έχει καταλάβει το ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι που τους ονόμασαν «συνδικαλιστική μαφία». Δεν βρέθηκε κυριολεκτικά ούτε ένας εργάτης να τους υπερασπιστεί στις νοθείες και τον εκφυλισμό τους, γι' αυτό και επιστράτευσαν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς για να κάνουν συνέδριο!
Αυτοί που σήμερα μας λένε πως το «ΠΑΜΕ νομιμοποιεί τη ΓΣΕΕ» ήταν αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συκοφαντούσαν το ΠΑΜΕ όταν αποχώρησε από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ως «διάσπαση στο κίνημα», ήταν αυτοί που συμπορεύονταν κάτω από τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ! Πάει πολύ σήμερα οι ίδιοι να εμφανίζονται και τιμητές.

Η ηγεσία των «Παρεμβάσεων» λάθος αντίπαλο επιλέγει! Ο αντίπαλος είναι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η γραμμή της συναίνεσης του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στα συνδικάτα και όχι το ΠΑΜΕ! Ας μη συνεχίσουν να ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιπάλων των εργαζομένων.

«Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα» για να κρύψουν τη δική τους στάση

Οι «Παρεμβάσεις», με τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ, «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα» για να κρύψουν τη δική τους απουσία και από την Καλαμάτα, τη Ρόδο, την Πάτρα, την Κέρκυρα, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο, την Κατερίνη, την Καβάλα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, τη Βέροια, τις Ομοσπονδίες Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου και άλλα πολλά σε όλη τη χώρα, αλλά και από τη συγκέντρωση στο Καβούρι, παρά την ύπαρξη στάσης εργασίας από την ΑΔΕΔΥ. Επιδιώκουν μάλλον να κρύψουν τα αδιέξοδα και την πολυγλωσσία τους, αλλά και να σηκώσουν τείχη σε αγωνιστές, που μαζί δώσαμε τις μάχες στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις και ανοιχτά καταδίκασαν την πολιτική ουράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, τις αυταπάτες για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να υπερασπιστούν οι εργάτες «μέχρι τέλους»!
Είναι καταγεγραμμένο το γεγονός ότι σε πολλά εκπαιδευτικά σωματεία οι εκπρόσωποι των «Παρεμβάσεων», σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς, όχι απλά δεν στήριξαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ αλλά υιοθέτησαν 100% την προπαγάνδα Παναγόπουλου, ευθυγραμμιζόμενοι με τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγου χάρη, στον ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης» οι εκπρόσωποι των «Παρεμβάσεων» καταψήφισαν το ψήφισμα και χωρίς ντροπή κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι «ρίχνει νερό στο μύλο της αποσυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος με τις εφορμήσεις στα συνέδρια στην Καλαμάτα και τη Ρόδο».

Στο Ηράκλειο Κρήτης, με ανακοίνωσή τους οι «Παρεμβάσεις» αναφέρουν: «Η επενδυμένη με "ταξικά" πυροτεχνήματα πρακτική του ΠΑΜΕ, η τακτική των εφόδων και των προπηλακισμών σε συνδικαλιστικά συνέδρια (συνέδρια ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, Εργατικών Κέντρων) που οδήγησε στη ματαίωση συνδικαλιστικών συνεδρίων και στο δικαστικό διορισμό διοικήσεων σε ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, το μόνο που κατάφερε ήταν να εντείνει το καθεστώς της διάλυσης και του εκφυλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα». Τύφλα να 'χει το σποτάκι της ΓΣΕΕ στις τηλεοράσεις!

Στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ (24/2), αρκετοί πρόεδροι ΣΕΠΕ εκλεγμένοι με τις «Παρεμβάσεις» (Α΄ Σύλλογος Αθήνας, Καλλιθέα, «Πρόοδος» Πειραιά, Μαρούσι, Κέρκυρα) δεν στήριξαν το κείμενο υπογραφών (με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ) ώστε η πλειοψηφία της ΔΟΕ να πάρει θέση. Η βασική τους επιχειρηματολογία - διαφωνία ήταν πως στέκονται ενάντια στη δήθεν προσπάθεια του ΠΑΜΕ για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ιδεολογική βάση με σκοπό τη δημιουργία «κόκκινης ΓΣΕΕ»!
Η αντι-ΠΑΜΕ εμμονή οδηγεί στον πλήρη παραλογισμό... γιατί όπως είναι φανερό δεν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα και η «νομιμοποίηση της ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου» και η απόπειρα δημιουργίας άλλης «κόκκινης ΓΣΕΕ»... ως κατηγορία προς το ΠΑΜΕ.
Ας ξαναδούν ορισμένοι τη δική τους στάση και προτού μιλήσουν ας κοιτάζονται στον καθρέφτη. Συνιστώσα των «Παρεμβάσεων» και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το ΣΕΚ, που σε κάθε πανεργατική απεργία πορεύεται χέρι χέρι με τη ΓΣΕΕ.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη μάχη
Καλό είναι, λοιπόν, οι συνδικαλιστές των «Παρεμβάσεων» να μην κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ, στα συνδικάτα, στα σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα που εδώ και 20 χρόνια όχι απλά αποκαλύπτουν τη σαπίλα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά παλεύουν για την ταξική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές, στο αστικό κράτος και τα κόμματά τους.
Οι ανατροπές, η μάχη ενάντια στη «συνδικαλιστική γραφειοκρατία» δεν θα γίνουν απλά με ψηφίσματα και δελτία Τύπου και πολύ περισσότερο με επιθέσεις ενάντια στο ταξικό κίνημα. Αυτό οι εργαζόμενοι το καταλαβαίνουν. Γι' αυτό και πολύ περισσότεροι, ακόμα κι αν διατηρούν επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με το ΠΑΜΕ, φώναξαν το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών»!
Η μάχη για να ξεκαθαρίσει το συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες, για να απαλλαγεί από τη γραμμή της συναίνεσης και του «κοινωνικού εταιρισμού», συνεχίζεται και δυναμώνει. Στη μάχη αυτή καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε ριζοσπάστη, κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο...
Τα 20 χρόνια ΠΑΜΕ δείχνουν το δρόμο! Και όπως λέει και ο ποιητής: Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος! Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος.

Σπύρος ΜΑΡΙΝΗΣ
Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου