Σελίδες

4 Φεβ 2020

Κυνισμός... και κοροϊδία...

Οι κυνικές δηλώσεις Γεωργιάδη, ότι «η προστασία της α' κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία», όπως και οι προηγούμενες που είχε κάνει, προειδοποιώντας με θράσος ότι από τις 30 Απρίλη η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας τελειώνει μια και καλή «για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας», αποκαλύπτουν τι έρχεται για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που είναι στα σκαριά, τα «ραβασάκια» και τη θηλιά των εκβιασμών που θα σφίξει κι άλλο.
 
Επιβεβαιώνουν όμως και γιατί η κυβέρνηση, οι «θεσμοί», οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν εξαπολύσει το πογκρόμ αυτό. 
Τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια είναι εμπόδιο για έναν ακόμα γύρο φτηνού δανεισμού στις επιχειρήσεις, για να ανοίξουν οι «κάνουλες» με τις οποίες θα τροφοδοτηθεί ο νέος κύκλος επενδύσεων και κερδοφορίας. 
Είναι κι αυτό άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι στόχοι του κεφαλαίου και οι ανάγκες του λαού είναι σαν το νερό με τη φωτιά. Οτι η θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων απαιτεί μόνιμη επίθεση στο λαό, που βλέπει συνεχώς να μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σ' αυτό που ζει και στις ανάγκες του, που είναι σήμερα ώριμο και εφικτό να ικανοποιηθούν.

Το ίδιο φυσικά μεγαλώνει και η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει ότι «σοκάρεται» τάχα από τον κυνισμό της κυβέρνησης. 
Αλήθεια, όμως, πού διαφωνεί με τον «εθνικό» στόχο του κεφαλαίου για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη; 
Πουθενά! 
Γι' αυτό ως κυβέρνηση προετοίμασε το οπλοστάσιο που αξιοποιεί τώρα η ΝΔ, μεταξύ άλλων και με το «ιδιώνυμο» για όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ τώρα, ως αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν αμφισβητεί τους στόχους αυτούς, αλλά καλεί την κυβέρνηση να ανεβάσει στροφές στη μείωση των «κόκκινων» δανείων. 
Συγκάτοικοι στο σπιτικό του κεφαλαίου είναι και οι δυο, κι ας τσακώνονται για την «μπουγάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου