Σελίδες

11 Οκτ 2019

Ο δολοφόνος Βρούτσης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να αποτελειώσει τις συμβάσεις (VIDEO)

Καταιγιστικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος,  στην ομιλία του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», αναφερόμενος στα δύο βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου, την διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων και την επιχείρηση να τσακιστούν τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ στους επιχειρηματικούς με στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού θωράκισης της κερδοφορίας τους με συμπίεση των μισθών, αφού κριτήριο για το ύψος τους είναι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

«Θέλετε να βάλετε πόδι, να ελέγξετε ασφυκτικά ως κράτος και ως υπουργείο Εργασίας τα συνδικάτα. Γι’ αυτό φέρνετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, είτε για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εκλογές είτε για να αποφασιστεί η κήρυξη μια απεργίας Και όλο αυτό λέτε…στο όνομα της δημοκρατίας και της διευκόλυνσης της συμμετοχής των εργαζομένων»,  τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το «ενδιαφέρον της κυβέρνσησης: «Πολύ σας έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή. Είστε μια κυβέρνηση που εκλέγεται με το 27%…»
Συνεχίζοντας ο Ν. Καραθανασόπουλος αποκάλυψε τις αληθινές προθέσεις της κυβέρνησησς μέσω του νομοσχεδίου: «Το κάνετε επειδή ξέρετε πολύ καλά ότι με αυτούς τους τρόπους θα υπάρχει στα συνδικάτα ο έλεγχος της εργοδοσίας μέσω του κράτους της, μέσω του υπουργού Εργασίας. Και όλα λέτε θα εξειδικεύονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Δηλαδή στο τέλος θα πουν ότι για να γίνει μια συνέλευση σωματείου πρέπει να παρευρίσκεται ο υπουργός Εργασίας ή αντιπρόσωπός του, για να είναι νόμιμη! Αυτό οδηγεί στο να υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος και χτύπημα όλων των συλλογικών διαδικασιών και ουσιαστικά, οδηγεί στην κατάργηση των εργατικών συνδικάτων».
Ανεβάζοντας τόνους απευθύνθηκε στον υπουργό Εργασίας, λέγοντας ότι «ο κ. Βρούτσης φλερτάρει στην κυριολεξία και θέλει με κάθε τρόπο να δει το όνομά του δίπλα στο όνομα του Λάσκαρη», αναφερόμενος στον αλήστου μνήμης υπουργό Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, που το 1976, με τον περιβόητο «Νόμο 330» περί «εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών» που πέρασε στη βουλή καυχιόταν ότι κατάργησε την πάλη των τάξεων!
«Ο κ. Βρούτσης θέλει να καταργήσει τα εργατικά σωματεία» συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος και γυρίζοντας προς τα υπουργικά έδρανα τόνισε: «Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Ο νόμος του Βρούτση θα έχει την ίδια τύχη με το νόμο του Λάσκαρη. Μην έχετε καμιά αυταπάτη, κ. υπουργέ», κάνοντας αναφορά στην αποφασιστικότητα του ταξικού εργατικού κινήματος που εκφράστηκε πρόσφατα στις δυο απεργίες, παρ’ όλα τα εμπόδια που βάζουν κυβέρνηση και συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ.
Για τους εργατοπατέρες της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης είπε χαρακτηριστικά «δικοί σας είναι, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ» και έκφρασε τη βεβαιότητα ότι το ταξικό κίνημα θα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια «και δεν θα υποκύψει στις δικές σας πιέσεις και εκβιασμούς».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για εκκωφαντική αμηχανία γιατί συνεχίζεται η δική του πολιτική και πως η κριτική του είναι σε επιμέρους ζητήματα και σε φωτογραφικές διατάξεις όπως εκείνες που η και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε ως κυβέρνηση στη Βουλή.
Χρ. Κατσώτης: Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να αποτελειώσει τις συμβάσεις 
     
Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο «ενσωματώνει όλες τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης το οποίο τσακίζει μισθούς, συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
«Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος», σημείωσε ο Χρ. Κατσώτης, υπενθυμίζοντας ότι ο σημερινός υπουργός Εργασίας ήταν αυτός που έφερε το μνημονιακό «νόμο Βρούτση» για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, που τον αποδέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε «νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε πως με αυτό το νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ έρχονται να αποτελειώσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις με τις Ενώσεις Προσώπων. «Υπάρχει καμία επιχείρηση που δεν προβάλει οικονομικές δυσκολίες;», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει εξαιρέσεις από τις συμβάσεις για «επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».
Με αφορμή δε την εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στον υπουργό Εργασίας να αποφασίζει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, υπογράμμισε πως «μιλάμε για εξουσιοδότηση του κ. Βρούτση να μην αφήσει τίποτα όρθιο».
Ιδιαίτερα στάθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που προβλέπουν ότι το υπουργείο Εργασίας θα διατηρεί «Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζόμενων», υπογραμμίζοντας πως ο υπουργός Εργασίας θα κρατάει τη «μαύρη λίστα» των συνδικαλισμένων εργαζόμενων που θα την παραδίδει κατά το δοκούν στους εργοδότες, όπως γινόταν τη δεκαετία του '70 που ο ΣΕΒ είχε καταρτίσει τέτοια λίστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου