Το γεγονός ότι κατά την τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων περίσσεψαν οι διακηρύξεις περί «νέας αρχής», «επιστροφή στην κανονικότητα», «είμαστε ελεύθεροι να καθορίσουμε τα του οίκου μας», «μπαίνουμε στη λεωφόρο της "βιώσιμης" ή "δίκαιης" ανάπτυξης» - αλλά σε κάθε περίπτωση καπιταλιστικής - καυτηρίασε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή.
Διερωτήθηκε: Έχουμε νέα αρχή, αλλαγή σελίδας ή εναλλαγή στην κυβέρνηση
ενός άλλου κόμματος που θα πάρει τη σκυτάλη, θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση γιατί τώρα το κεφάλαιο σκληρά απαιτεί πειθαρχία για να αυξήσει τα κέρδη του; Και τόνισε: Η μόνη αλλαγή σελίδας γίνεται στο ίδιο βιβλίο που είναι «Ευαγγελίο» για όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - και γράφει καπιταλισμός, ΕΕ, μνημόνια, βαρβαρότητα. Σ' αυτό έχετε ορκιστεί όλοι και το υπηρετήσατε, τόνισε και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ρώτησε: Δηλαδή από τους 750 μνημονιακούς νόμους πόσους θα καταργήσετε; Όσους και ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κανέναν και μάλιστα θα φέρετε και χειρότερους.
Αυτό που ονομάζετε «κανονικότητα», είναι αυτό που έχετε χτίσει όλοι μαζί - τόνισε ο Θ. Παφίλης - δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο που τσακίζει, συντρίβει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, για να πληρώσουν αυτοί την κρίση και όχι αυτοί που θησαύρισαν και για να διασφαλίσετε την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κάνετε μεταξύ σας «καλλιστεία», για το ποιος θα κάνει τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, επισήμανε ο Θ. Παφίλης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σερβίρει το γνωστό παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που λέει ότι ο λαός πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες και όταν αυξηθούν τα κέρδη μπορεί τάχα κάτι να περιμένει.
Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κινήθηκαν στην ίδια ρότα και προωθούν μεταξύ άλλων προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, καταστολή σε βάρος των εργατικών αγώνων, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων - το νόμο Βρούτση που έγινε νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου - το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, επισημαίνοντας ότι ήρθε στη Βουλή μαινόμενος να μιλήσει για νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα προσπαθήσει να δώσει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρόσχημα μάλιστα την υπεράσπιση της «συνδικαλιστικής μαφίας» - όπως τους λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων. Αυτούς στηρίζει ο κύριος Βρούτσης, γιατί αυτοί υπερασπίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όλη τη βάρβαρη πολιτική.
Παρότρυνε, μάλιστα, τον υπουργό να αλλάξει το όνομα του υπουργείου σε «υπουργείο εργοδοσίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου