Σελίδες

5 Ιουν 2019

Ο Αλέξης Μαυρογιαλούρος...


Με αφορμή την συνέντευξη του κ.Τσίπρα (ΕΡΤ - Σ.Κοτρώτσος) δυο παρατηρήσεις: 


1η) Στις 15 Μάη, ένδεκα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή τα περίφημα "θετικά" προεκλογικά της μέτρα (την δήθεν "13η σύνταξη" κτλ). 

Σε εκείνο το νομοσχέδιο, την ίδια μέρα, το ΚΚΕ κατέθεσε μια τροπολογία. 
Τι έλεγε η τροπολογία του ΚΚΕ; Κατάργηση του νόμου για την μείωση του αφορολόγητου. 

  • Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Την ΑΠΕΡΡΙΨΕ.


Σήμερα, μόλις 20 μέρες μετά, παραμονές των εθνικών εκλογών, ο κ.Τσίπρας ανήγγειλε τροπολογία για να ψηφίσει, τί; 

  • Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. 

Δηλαδή, παραμονές εθνικής κάλπης, θα ψηφίσει ό,τι ακριβώς απέρριψε πριν από 20 μέρες. 
Ερώτηση: Τι άλλαξε; Τι μεσολάβησε; 

  • Αυτό που μεσολάβησε είναι κάποιο αναπάντεχο τσουνάμι έγνοιας για τους φορολογούμενους που κατάκλυσε και συνεπήρε το "είναι" της κυβέρνησης;
  • Η' μήπως εκείνο που μεσολάβησε ήταν το μήνυμα δυσαρέσκειας που κατάκλυσε την κάλπη των ευρωεκλογών και τώρα αναζητείται σωσίβιο; 

Κι αν ισχύει το δεύτερο - γιατί για τσουνάμι δεν ακούστηκε τίποτα - τότε: Τέτοιες συμπεριφορές πως λέγονται; 

  • Φιλολαική πολιτική και "ηθικό πλεονέκτημα" ή β' ημίχρονο της ψηφοθηρίας και επίδειξη "ηθικής συμπεριφοράς Γκόρτζων" που - όπως η συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ - ξεπλένει τις τακτικές της Δεξιάς και στο πεδίο του μαυρογιαλουρισμού;


2η) Ο κ.Τσίπρας μετά τις επί 4ετία γιορτές και πανηγύρια για την σύμπλευσή του με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τον κ.Καμμένο, σήμερα εμφανίστηκε περίπου σαν να σύρθηκε απρόθυμα (!) σε εκείνη την επιλογή, την οποία παρουσίασε σαν "αναγκαστική". Μάλιστα. 

Ερώτηση: Στη σημερινή του σύμπλευση με την κυρία Χρυσοβελώνη, την κυρία Κουντουρά, τον κ.Κουίκ κλπ, τι το "αναγκαστικόν" υπάρχει;

Μπογιόπουλος Νίκος

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/6/19, 12:33 μ.μ.

    Σε σχόλιό του, για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

    «Ο κ. Τσίπρας, με ένα μείγμα εκβιαστικών διλημμάτων και ψεύτικης αυτοκριτικής, προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό ότι δήθεν έλαβε το μήνυμα για να αλλάξει πορεία. Επανέλαβε το μεγάλο ψέμα ότι επιβάρυνε τη λεγόμενη μεσαία τάξη για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, ενώ στην πραγματικότητα τσάκισε όλα τα λαϊκά στρώματα, φτάνοντας στο σημείο να κόψει μέχρι και το ΕΚΑΣ που ήταν για τους πιο αδύναμους. Τους μόνους που στήριξε ήταν το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, επί 4 χρόνια έπαιρνε τα εύσημα από τους “συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών”, που δήθεν τώρα αντιπαλεύει.

    Κι επειδή ακριβώς εφάρμοσε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, με τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτά τα κόμματα και να γίνει χορηγός τους. Κατάφερε να διασύρει τις αξίες της “προόδου” και της “αριστεράς”, τροφοδοτώντας ένα ρεύμα συντηρητικοποίησης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

    Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο και διαφέρουν στο πώς θα ξεζουμίζουν τον λαό. Με περισσότερους φόρους ή με περισσότερες περικοπές. Και απόδειξη αυτού του κοινού σχεδίου είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη δεξιά, επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα.

    Χαμένη, λοιπόν, είναι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα και κερδισμένη η ψήφος που κατατίθεται για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα, στα δύσκολα που παραμένουν. Αυτή η ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή