Σελίδες

25 Απρ 2019

Γαβρόγλου: όπως λέμε άθλιος συριζο-γκεμπελίσκος...

Το φυσάει και δεν κρυώνει καταπώς φαίνεται ο υπουργός παιδείας, μετά από το συνεχόμενο κάζο που έπαθε στη βουλή, προσπαθώντας μάταια να ειρωνευτεί το ΚΚΕ ή ακόμα χειρότερα να διαστρεβλώσει τις θέσεις του κόμματος. 
Αφού πια δεν είχε απέναντί του την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, και τον εκπρόσωπό της Θανάση Παφίλη, που επανειλημμένα ξεσκέπασε τις αθλιότητες του υπουργού, ο Γαβρόγλου επέλεξε να τα βάλει εκ του ασφαλούς με το Ριζοσπάστη, μετά το σημερινό δημοσίευμα του τελευταίου «Γαργάρα». Σε αυτό επισημαίνονταν πως ο υπουργός, ενάντια στη δημόσια δέσμευσή του, πως, αφού μελετούσε τα πρακτικά της βουλής, θα ανακαλούσε τη διαστρέβλωση της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη γ’ Λυκείου, δεν προχώρησε σε καμία διορθωτική δήλωση.

Πέρασαν 48 ώρες από την αθλιότητα που διέπραξε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τα όσα είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, και καμιά διορθωτική δήλωση δεν έχει γίνει από τον Γαβρόγλου. «Ποιος έχασε βέβαια το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν ο Γαβρόγλου και οι άλλοι της κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο Ριζοσπάστης, το ίδιο βέβαια ισχύει και για την τσίπα.
Εντελώς αδιάντροπα λοιπόν, του υπουργείο, δηλαδή ο Γαβρόγλου, εξέδωσε ανακοίνωση(!) με ύφος και επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν τα κυβερνητικά συριζοτρόλ εμμένει με θράσος στη διαστρέβλωση των δηλώσεων Κουτσούμπα, ότι τάχα δε θεωρεί πρόβλημα πως δεν υπάρχει γ’ λυκείου στην Ελλάδα.
Στο ξεδιάντροπο κείμενο γίνεται λόγος για «εκλογικό άγχος του ΚΚΕ» και «αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης» σε αντίθεση με τις προηγούμενες, όταν τάχα οι «αντιπολιτευτικοί τόνοι» ήταν «εξαιρετικά μειωμένοι». Δεν ξέρουμε αν ο Γαβρόγλου και το επιτελείο του βρίσκονταν σε άλλη χώρα ως το 2015, το μόνο σίγουρο είναι πως το ΚΚΕ έχει σταθερό και αμείωτο «μένος» εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής, οποιονδήποτε μανδύα και να έχει.
Στη συνέχεια έχουμε αναμάσημα αραχνιασμένων κλισέ για «εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν τη μοναδική αλήθεια», που έχει μετατραπεί σε «εμμονή στο λάθος», αντιστρέφοντας κυριολεκτικά την πραγματικότητα. Και τελειώνει με ένα κρεσέντο συριζαϊκού “χιούμορ” που τσακίζει κόκκαλα:
Παραδοσιακά το ΚΚΕ αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών. Ελπίζουμε στο συγκεκριμένο που δεν είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας να το κάνει σε μικρότερο χρόνο. Αναμένουμε τη διάψευση μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη”.
Μια αναφορά στον Πλουμπίδη και το Βελουχιώτη έλειπε για να δέσει το γλυκό, αλλά ίσως το κρατούν για την επόμενη φορά. Μετά απ’ όλ’ αυτά είναι βέβαιο πως οι μόνοι που διακατέχονται από εκλογικό άγχος είναι τα στελέχη και οι υπουργοί του Σύριζα, κι αυτό γιατί διακρίνουν το σαφές ρεύμα ανθρώπων που κάποτε τους πίστεψαν και τώρα στρέφονται, μ’ όλες τις ενστάσεις τους, στο ΚΚΕ. Οπότε είναι κάτι παραπάνω βέβαιο πως ο “καημός” της Κουμονδούρου θ’ αυξηθεί κι άλλο όσο πλησιάζουμε στις κάλπες.
Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, που χαρακτήρισε τον υπουργό παιδείας “κατά συρροήν προβοκάτορα”:
Σε απάντηση στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και στην κατ’ εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος αναφέρει:
«Το ότι ο κ. Γαβρόγλου ήταν υπουργός της αμάθειας, το ξέραμε. Το ότι έγινε υπουργός καθ’ υπόδειξη του ιερατείου της Εκκλησίας, το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εξελίσσεται σε κατά συρροήν προβοκάτορα, ακόμη κι όταν τα ίδια τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν.
Όχι μόνο επαναλαμβάνει αυτούσιο το επιχείρημα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι το πρόβλημα του σχολείου είναι αποκλειστικά η Γ’ Λυκείου, για να νομιμοποιήσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους, αλλά φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή και το οποίο απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι συνολικά ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του σχολείου, που οδηγεί και την Γ’ Λυκείου να έχει αυτόν το χαρακτήρα.
Τώρα το ποιος έχει άγχος φαίνεται από την πρακτική του υπουργείου να φέρνει νομοσχέδια στα μουλωχτά, με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια και την επιμονή στην αυταπόδεικτη διαστρέβλωση, καθώς επίσης και την επανειλημμένη άρνηση του υπουργού να απαντήσει σε Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου