Σελίδες

14 Δεκ 2018

Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφή

Εκλεγμένης στο ΔΣ του Συλλόγου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών


Αφού διέγραψαν αγωνίστρια μητέρα, που πρωτοστατούσε σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ήταν εκλεγμένη, επειδή διαφωνούσαν (!) γενικά με τις θέσεις της,
αφού η «διαγραφή» της συνοδεύτηκε από άθλιες εκφράσεις και ύβρεις όπως «άθεοι εθνομηδενιστές»(!), «άπλυτοι κομμουνιστές» (!) κτλ, που καμιά σχέση δεν έχουν με το γονεϊκό κίνημα, παραπέμποντας σε χρυσαυγίτικη φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα ούγκανα,
η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών προσπάθησε να απαντήσει στις καταγγελίες της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Νεάπολης-Συκεών».

Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσαν – πέρα από τα χυδαία ψέματα που αναφέρει – όχι μόνο δεν απαντά στις κατηγορίες αλλά τις επιβεβαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο!
Μια επιστολή που αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο! Μια ανακοίνωση που (με ποδοσφαιρικούς όρους) αποτελεί μνημείο-αυτογκόλ στην ιστορία των αυτογκόλ!!
Μια ανακοίνωση που όποιος την διαβάσει θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως είναι αληθινή… Θα σκεφτεί πως είναι οπωσδήποτε τρολιά!


Πριν όμως σχολιάσουμε την παραθέτουμε αυτούσια και μέχρι κεραίας,από την οποία αφαιρέσαμε  – για αυτονόητους λόγους – το όνομα της «διαγραφείσας», και σας αφήνουμε να την απολαύσετε με την ησυχία σας.

Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφή...

******
«Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
«Αγαπητοί γονείς με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.30.
Διαγράφηκε από μέλος του Δ.Σ., με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, η κα. …………… και με συντριπτική πλειοψηφία 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.
Οι λόγοι που αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια είναι οι εξής:
Δημιουργεί αποσυντονισμό και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. με τον εκνευρισμό που προκαλεί στα μέλη από την εριστική και υποτιμητική συμπεριφορά της προς τα πρόσωπα όλων.
Διασύρει το Δ.Σ. και τα μέλη του κατηγορώντας μας για φασισμό χωρίς λόγο ενώ αυτή προσπαθεί να επιβληθεί με τις φωνές της και την ανάρμοστη συμπεριφορά της.
Ακόμη και σε συναντήσεις που είχαμε με διάφορους τοπικούς φορείς,όπως το πρόσφατο παράδειγμα με την επίσκεψη μας στον αντιδήμαρχο παιδείας, δημιουργούσε κλίμα αρνητισμού και εκνευρισμού με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της συσκέψεως.
Προωθεί την προσωπική της προβολή μέσα από δράσεις του συλλόγου,όπως για παράδειγμα βραβεύτηκε προσωπικά η ίδια και όχι ο σύλλογος από τον πρόεδρο της παλαιστινιακής παροικίας για δράση που είχε κάνει ο σύλλογος για τα παιδιά της Παλαιστίνης…
Τα προηγούμενα Δ.Σ. είχαν δράσεις όλα αυτά τα χρόνια που δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου. Σε αυτά τα Δ.Σ. ήταν και η κα. ………………….. .
Δράσεις όπως συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, της ελβο κ.ο.κ., με τα έσοδα να δωρίζονται στο ταμείο απολυμένων και απεργών αντί τα χρήματα να διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου!!!
Δεν σέβεται τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες και μας απειλεί ευθέως πως θα μας διασύρει στα κανάλια (συγκεκριμένα στον κ. Παπαδάκη) γιατί τη διαγράψαμε, μη αντέχοντας και ανεχόμενοι την αρνητική συμπεριφορά της, με δημοκρατικές διαδικασίες και με απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ. με 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.

Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφή

Τι πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ από μια απόφαση πλειοψηφίας;;; ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
Κατηγόρησε ευθέως στη συνέλευση του Δ.Σ. εσάς που λάβατε μέρος στην εκλογική διαδικασία και μας εκλέξατε νόμιμα ότι είστε του ίδιου επιπέδου με εμάς (εννοεί φασίστες)
Το πρωί της πέμπτης μάλιστα προώθησε φυλλάδια ‘καταγγελίας’ έξω από το σχολείο μαζί με άλλους ‘φίλους’ της στα οποία κατηγορεί και συκοφαντεί για άλλη μια φορά το ΔΣ και σας ζητάει να μας απομονώσετε 
γιατί υποστηρίζει ότι είμαστε όλοι εναντίον της συντονισμένα και μάλιστα την συνυπογράφει κάποιος σύλλογος που ούτε μας εκπροσωπεί ως σχολική κοινότητα αλλά ούτε καν τον γνωρίζουμε (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ)
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Συκιές, 7/12/2018»

*****
Τι να πρωτοπιάσουμε από τα τόσα «μαργαριτάρια» που ξαμολύθηκαν σε μόλις μια σελίδα;
Δεν έχει κανένα νόημα να εστιάσουμε σε όλα γιατί κινδυνεύουμε να ξεφύγουμε από την ουσία.
Το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της διαγραφής της νόμιμα εκλεγμένης μητέρας που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τον Σύλλογο και τα προβλήματα της Παιδείας και την κοινωνίας συνολικότερα, το παραδέχονται και ίδιοι:


Τι παραδέχονται ουσιαστικά;


Ζήτημα 1ο. Τους ενοχλούσε που υπήρχε μια φωνή αντίστασης μέσα στο ΔΣ, που τολμούσε να αναδείξει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής και που συγκρουόταν με τη λογική του εφησυχασμού και του γλυψίματος των τοπικών παραγόντων και της δημοτικής αρχής.
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφήΥπενθυμίζουμε ότι στο 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών πριν από λίγους μήνες είχαν πέσει από το ταβάνι τεράστια κομμάτια σοβά κι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η επιστολή παραδέχεται ουσιαστικά πως στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς η συγκεκριμένη (διαγραφείσα) φωνή απαιτούσε την άμεση επίλυση των προβλημάτων του σχολείου και ζητούσε ευθύνες για τους λόγους των καθυστερήσεων, 
«διαταράσσοντας» έτσι με τον «αρνητισμό» της την «όμορφη ατμόσφαιρα και το λιβάνισμα» της πλειοψηφίας του Συλλόγου Γονέων προς την Δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Παιδείας.

Ζήτημα 2ο. Αξιέπαινες δράσεις που οργάνωσαν τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και στα οποία πρωτοστάτησε η διαγραφείσα όπως:
  • Η συλλογή τροφίμων για ανέργους,
  • δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες,
  • συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους απεργούς της coca cola και της ΕΛΒΟ κτλ.
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφήδράσεις, που αντικειμενικά εξύψωσαν το κύρος του Συλλόγου στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, αφού οι γονείς εκτός από γονείς είναι και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, πολλοί εκ των οποίων απολυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι,
αντί να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση τι έρχεται και λέει η σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ;
Πως αυτές οι δράσεις,
«Δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς (!) και τα συμφέροντα (!!) του Συλλόγου!».
Ζήτημα 3ο. Και δεν μένουν εκεί αλλά φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν το προηγούμενο ΔΣ και την συγκεκριμένη μητέρα επειδή διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους απεργούς,
στην οποία οι ίδιοι οι απολυμένοι κάλυψαν τα έξοδα, έφεραν τα σουβλάκια για τον κόσμο, που τα έψησαν μάλιστα και οι ίδιοι είχαν βάλει και τα ποτά, και τα έσοδα λένε «κακώς» πήγαν στο ταμείο των απεργών για τους οποιους άλλωστε έγινε κι η συναυλία, αλλά έπρεπε να τα παρακρατήσει ο Σύλλογος Γονέων!
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφήΤόσο κοινωνικά ευαίσθητοι και τόσο δημοκράτες!

Ζήτημα 4ο. Δεν μένουν όμως μέχρι εκεί… Προσπαθούν να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα πλήτοντας την ακεραιότητα της αγωνίστριας χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο που γνωρίζουν: Το χυδαίο ψέμα!
Την κατηγορούν (οι γκεμπελίσκοι) πως ότι δράσεις έχει κάνει, τις κάνει για προσωπικό όφελος και για τη δική της προβολή. 
Λέγοντας μάλιστα, πως βραβεύτηκε προσωπικά από την Παλαιστινιακή Παροικία της Θεσσαλονίκης για δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος!
Το πόσο ανόητοι είναι οι ακροδεξιοί, που ούτε μια σοβαρή συκοφαντία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν, αποδεικνύεται από την παρακάτω φωτογραφία που αλλιεύσαμε από το διαδίκτυο:
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφήΕδώ φαίνεται καθαρά η αλήθεια των ισχυρισμών του σημερινού ΔΣ ότι η συγκεκριμένη μητέρα παρέλαβε «μόνη» της και για «προσωπική της προβολή» το βραβείο από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Παροικίας…
Τι εννοείς, Βίρνα, πως δεν είναι γυναίκα αυτός που παραλαμβάνει το βραβείο; Μιλησέ μου καθαρά!
Ναι! Ο κύριος που το παραλαμβάνει είναι ο παλιός διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, ενώ μαζί του στο κέντρο της φωτογραφίας είναι και η τότε πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Η «διαγραφείσα» στέκεται στην άκρη δεξιά! (Ναι! Αυτή είναι η «άπλυτη κομμουνίστρια» που εκτός από αγωνίστρια είναι και κούκλα!)
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφή

Ζήτημα 5ο. Την κατηγορούν ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία (!) και τις «δημοκρατικές διαδικασίες» (!!!) που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία του ΔΣ.
Υποστηρίζουν δηλαδή πως για την διαγραφή ενός μέλους σε ένα σύλλογο είναι αρκετή μια απλή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ όπου οι συσχετισμοί είναι συγκεκριμένοι.
Βγαίνουν κι από πάνω γιατί δεν σέβεται η διαγραφείσα το πραξικόπημά τους ρωτώντας:
«Τι πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ από μια απόφαση πλειοψηφίας;»
Τι αποδεικνύει αυτή η έωλη θέση δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.
Ειδικά εάν γνωρίζει (κι όσοι μετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε συλλόγους και στο κίνημα το γνωρίζουν) πως για να γίνει μια διαγραφή ακόμα κι ενός απλού μέλους σε οποιονδήποτε σωματείο ή σύλλογο απαιτείται η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης,
όπου εκεί θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία στα μέλη του Συλλόγου και όπου το μέλος θα έχει την ευκαιρία να αντικρούσει τις κατηγορίες και μόνο το ΣΩΜΑ της Γενικής Συνέλευσης με την απόλυτη πλειοψηφία μετά από ψηφοφορία μπορεί να αποφασίσει τη διαγραφή του!
Όλα αυτά καταγράφονται στο καταστατικό κάθε συλλόγου κι είναι νομικά κατοχυρωμένα για όλα τα μέλη. 
Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν πόσο δημοκρατική είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και τι απαιτείται όταν τίθεται ζήτημα διαγραφής για εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου!

Αφού λοιπόν έκαναν το πραξικόπημα έχουν το θράσος με στόμφο τζημεροειδούς, να κουνάνε το δάκτυλο στην αγωνίστρια:
«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!»
Τέτοια «δημοκρατική ευαισθησία» είχαμε να δούμε από τη… χούντα των συνταγματαρχών!

Και πραγματικά, μετά το 1974 δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίπτωση, η πλειοψηφία των μελών ενός ΔΣ να διαγράφουν τα μέλη της μειοψηφίας επειδή αυτοί έχουν το «κουσούρι» να διαφωνούν μαζί τους…

Πρόκειται σίγουρα για μοναδική περίπτωση που χρήζει όχι μόνο νομικής αλλά και ψυχιατρικής έρευνας…
Άμα προεκτείνουμε αυτή τη «λογική»… Φαντάζεστε τι δρόμους και τι παράθυρα ανοίγει;
Θα διαγράφονται με μια απλή ψηφοφορία όχι μόνο οι συνδικαλιστές της μειοψηφίας σε κάποιο σωματείο αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί ακόμα και στους βουλευτές ενός κόμματος της αντιπολίτευσης
επειδή εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από τις θέσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας ή του κυβερνώντος κόμματος…
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφήΜε αυτή τη λογική οι βουλευτές του ΚΚΕ το 2015 θα έπρεπε να διαγραφούν επειδή συγκρούστηκαν και καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, που υπερψηφίστηκε από όλα τα αστικά κόμματα του τότε κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ) με εξαίρεση κάποιους μεμονωμένους βουλευτές.

Αν αυτή δεν είναι η «πεμπτουσία» της δημοκρατίας τότε τι είναι;
Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί αν συνεχίσουμε θα είναι σαν να υποτιμάμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών… Είναι αρκετά να αποδείξουν  ότι η εκλεγμένη αγωνίστρια δεν είναι ούτε καμιά γραφική ούτε και ελέφαντας…

Κι είναι πραγματικά απορίας άξιο η υπομονή που έδειξε η «διαγραφείσα» αποκαλώντας απλά… και σκέτα… φασίστες (αν δεχτούμε πως δεν είναι ψέμμα κι αυτό) τα 5 μέλη του ΔΣ!
Πραγματικά πρέπει να έχει πολύ αντοχή και απείρως πιο γερό στομάχι από το δικό μας…

Υ/Γ.: Πρέπει να επισημάνουμε πως η παραπάνω επιστολή μοιράστηκε στα παιδιά (!!!) μέσα στις τάξεις (!!!), από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, εν γνώση μάλιστα του διευθυντή του σχολείου, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτά το παιδί της εν λόγω μητέρας.
Αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές συνέπειες και για το ίδιο το παιδί, όπου η έκθεση της μητέρας του σε χυδαία και συκοφαντική επίθεση, μπορεί να γίνει πια με φορείς τους ίδιους τους συμμαθητές του, ακόμα και για πλάκα.

Αποδεικνύεται και από αυτό το γεγονός πως η συγκεκριμένη μητέρα έχει γίνει στόχος από ακροδεξιούς εντός κι εκτός του σχολείου, που συντονισμένα βρήκαν μία ευκαιρία φέτος να την ξεφορτωθούν…

Δεν θα τους περάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου