Σελίδες

3 Νοε 2018

Όταν η ΓΣΕΕ δίνει μαθήματα στη Χρυσή Αυγή για το πώς γράφονται ανακοινώσεις ενάντια στις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ – Αραγε γιατί;

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά!. Με μια ανακοίνωση που θα ζήλευε και η Χρυσή Αυγή η συμβιβασμένη και εργοδοτική ΓΣΕΕ επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις (ΠΑΜΕ) και το ΚΚΕ με αφορμή την απεργία στις 14 Νοεμβρίου.Ο ερ­γο­δο­τι­κός – κυ­βερ­νη­τι­κός συν­δι­κα­λι­σμός έφτα­σε στον πάτο και πήρε το φτυά­ρι για να σκά­ψει ακόμα πιο βαθιά!. Με μια ανα­κοί­νω­ση που θα ζή­λευε και η Χρυσή Αυγή η συμ­βι­βα­σμέ­νη και ερ­γο­δο­τι­κή ΓΣΕΕ επι­τί­θε­ται στις τα­ξι­κές δυ­νά­μεις (ΠΑΜΕ) και το ΚΚΕ με αφορ­μή την απερ­γία στις 14 Νο­εμ­βρί­ου. 
Ενα μνη­μείο χυ­δαί­ου αντι­κο­μου­νι­σμού εμπνευ­σμέ­νο από τα έργα και τις ημέ­ρες της Με­τα­ξι­κής δι­κτα­το­ρί­ας και της Χού­ντας των Συ­νταγ­μα­ταρ­χών. Άλ­λω­στε το ζη­τού­με­νο είναι το ίδιο, να μπει «στο γύψο» το ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα για να υπη­ρε­τή­σουν ανε­μπό­δι­στα και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρα τη στρα­τη­γι­κή του κε­φα­λαί­ου. Το το ύστα­το μέσο τους για να το πε­τύ­χουν, ο χυ­δαί­ος αντι­κο­μου­νι­σμός (όταν δεν τα κα­τα­φέρ­νουν με τις πα­ρελ­κυ­στι­κές τα­κτι­κές, τις κου­το­πο­νη­ριές και τη νό­θευ­ση της βού­λη­σης των ερ­γα­ζο­μέ­νων).
Σκο­πός τους είναι η ενί­σχυ­ση του ρόλου της ΓΣΕΕ ως μη­χα­νι­σμού δια­μόρ­φω­σης ενός νέου συν­δι­κα­λι­στι­κού «προ­τύ­που», πιο στενά δια­συν­δε­δε­μέ­νου με το αστι­κό κρά­τος και την ερ­γο­δο­σία, και μά­λι­στα σε συν­θή­κες στή­ρι­ξης των προ­σπα­θειών κα­πι­τα­λι­στι­κής ανά­καμ­ψης. Δη­λα­δή – επί της ου­σί­ας – μη­χα­νι­σμού απο­τρο­πής ανά­πτυ­ξης της διεκ­δι­κη­τι­κής συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, απο­τρο­πής της συμ­με­το­χής των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην πάλη, ο οποί­ος θα περνά ακόμα πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά την πο­λι­τι­κή των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα.

Έτσι με τη συ­γκε­κρι­μέ­νη ανα­κοί­νω­ση φτιά­χνει άλ­λο­θι  για να χτυ­πή­σει την απερ­γία στις 14 Νο­εμ­βρί­ου.  Στη λο­γι­κή ότι δεν είναι κατά της απερ­γί­ας αλλά ενά­ντια στον συ­γκε­κρι­μέ­νο σχε­δια­σμό­που απορ­ρέ­ει από το ΠΑΜΕ, θέλει να συ­σπει­ρώ­σει όλες τις συ­στη­μι­κές δυ­νά­μεις και να υπο­νο­μεύ­σει τη δυ­να­μι­κή της απερ­γί­ας. Μια απερ­γία που  εκ­θέ­τει την ίδια και μια επι­τυ­χία και κλι­μά­κω­σή της που θα φέρ­νει στο προ­σκή­νιο τις ανά­γκες των ερ­γα­ζο­μέ­νων, δεν είναι αυτό που θέ­λουν κατά την προ­ε­κλο­γι­κή πε­ρί­ο­δο.
Η βα­σι­κή στό­χευ­ση όμως είναι το επι­κεί­με­νο συ­νέ­δριο της ΓΣΕΕ, όπου για να μπο­ρέ­σουν να δια­σω­θούν πρέ­πει να στή­σουν βιο­μη­χα­νία νο­θεί­ας, κάτι που έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει (Βλέπε Κα­τε­ρί­νη κλπ).  Με αυτή την
ανα­κοί­νω­ση, που ανα­πα­ρά­γει τα πιο χυ­δαία επι­χει­ρή­μα­τα του συ­στή­μα­τος, προ­λειαί­νουν το έδα­φος σε ένα συ­ντη­ρη­τι­κό τοπίο για να σω­θούν. Δι­καιο­λο­γούν την εκτε­τα­μέ­νη νο­θεία στα συν­δι­κά­τα με το χυ­δαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό και τη συ­κο­φά­ντι­ση του ερ­γα­τι­κού κι­νή­μα­τος δια­χρο­νι­κά.
Αυτοί που ευ­θύ­νο­νται για την κα­τά­ντια του συν­δι­κα­λι­στι­κού κι­νή­μα­τος, τα φαι­νό­με­να δια­φθο­ράς, εκ­φυ­λι­σμού, τις νο­θεί­ες κ.λπ. είναι οι ίδιοι που σε κάθε φάση – και στην ανά­πτυ­ξη, και στην κρίση, και τώρα στην πο­ρεία ανά­καμ­ψης – στή­ρι­ξαν και στη­ρί­ζουν τη στρα­τη­γι­κή του κε­φα­λαί­ου.
Απά­ντη­ση θα πά­ρουν με την επι­τυ­χία της απερ­γί­ας και με το συ­νε­χές ξε­μπρό­στια­σμα στους ερ­γά­τες.


Υ.Γ. Για λό­γους ιστο­ρι­κούς, ως μνη­μεί­ου κα­τά­ντιας της ΓΣΕΕ, ανα­δη­μο­σιεύ­ου­με ολό­κλη­ρη την ανα­κοί­νω­ση της. Χρή­σι­μη για συ­γκρί­σεις και άντλη­ση συ­μπε­ρα­σμά­των:
Η ΚΟΜ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΗ ΤΡΟ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/10/18
Η ΚΟΜ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΗ ΤΡΟ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ!!
Πριν από πε­ρί­που ένα μήνα και αφού είχαν προη­γη­θεί οι τρα­μπού­κι­κες ενέρ­γειες σε μια σειρά Συν­δι­κα­λι­στι­κών Ορ­γα­νώ­σε­ων μελών της ΓΣΕΕ από με­τα­φε­ρό­με­να στε­λέ­χη του ΠΑΜΕ (αγρό­τες, επαγ­γελ­μα­τί­ες, φοι­τη­τές) στους οποί­ους έχουν ασκη­θεί διώ­ξεις και έπε­ται συ­νέ­χεια, η κομ­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση του ΚΚΕ μέσω του κα­θο­δη­γη­τι­κού τους ορ­γά­νου της εφη­με­ρί­δας «Ρι­ζο­σπά­στης» ανα­κοί­νω­σε ότι θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί απερ­γία στις 8 Νο­εμ­βρί­ου επει­δή έτσι απο­φά­σι­σαν τα όρ­γα­νά τους.
Εκλά­βα­με ως κα­κό­γου­στο αστείο την απαί­τη­σή τους η ΓΣΕΕ να προ­σχω­ρή­σει «έτσι χωρίς πρό­γραμ­μα» στο σχε­δια­σμό τους, ιδιαί­τε­ρα μετά τα γε­γο­νό­τα βίας στα σω­μα­τεία τρο­φί­μων, στα Ερ­γα­τι­κά Κέ­ντρα Πά­τρας, Τρι­κά­λων, Φλώ­ρι­νας, Κα­τε­ρί­νης, Κο­ζά­νης και άλλα.
Πα­ρό­λα ταύτα συ­νε­δρί­α­σε η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΓΣΕΕ και απέρ­ρι­ψε ομό­φω­να (πλην κομ­μα­τι­κών «λα­κε­δαι­μο­νί­ων») την πρό­τα­ση για απερ­γία στις 8 Νο­έμ­βρη ορί­ζο­ντας την αυ­ρια­νή μέρα για τη συ­νε­δρί­α­ση του Διοι­κη­τι­κού της Συμ­βου­λί­ου, προ­κει­μέ­νου να λάβει απο­φά­σεις στη βάση του ανε­ξάρ­τη­του σχε­δια­σμού των συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων της χώρας.
Αύριο λοι­πόν το ΠΑΜΕ, καλεί τα μέλη του, που στις πε­ρι­πτώ­σεις που προ­α­να­φέ­ρα­με, λει­τουρ­γούν ως με­τα­φε­ρό­με­νοι τρα­μπού­κοι (αλή­θεια το «πα­νερ­γα­τι­κό» έχει μέλη αγρό­τες, φοι­τη­τές, ερ­γο­δό­τες και λοι­πές δυ­νά­μεις;;) να βρί­σκο­νται στο κτή­ριο της ΓΣΕΕ για να υπο­χρε­ω­θού­με να προ­κη­ρύ­ξου­με απερ­γία στις 14 Νο­έμ­βρη (καθώς στην πο­ρεία ο σχε­δια­σμός τους άλ­λα­ξε όχι με την «ευ­λυ­γι­σία» αλλά και με τη χα­μαι­λε­ό­ντια προ­σαρ­μο­στι­κό­τη­τα) προ­κει­μέ­νου να… «πα­ρα­σύ­ρουν» κά­ποιες ορ­γα­νώ­σεις μη κομ­μα­τι­κά κα­θο­δη­γού­με­νες.
Οφεί­λουν λοι­πόν ΟΛΟΙ να γνω­ρί­ζουν ότι οι απο­φά­σεις των συν­δι­κά­των παίρ­νο­νται από τα συν­δι­κά­τα και εντός των γρα­φεί­ων τους. Η Συ­νο­μο­σπον­δία δεν θα εντα­χθεί στους όποιους κομ­μα­τι­κούς σχε­δια­σμούς τους.
Η τρο­μο­κρα­τία τους δε μας τρο­μά­ζει και δε θα πε­ρά­σει.
Η δη­μο­κρα­τία και η νο­μι­μό­τη­τα θα κυ­ριαρ­χή­σουν πα­ντού και πάντα εντός των συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων.
Έξω από τα συν­δι­κά­τα το κρά­τος, οι κυ­βερ­νή­σεις, οι ερ­γο­δό­τες αλλά και τα κόμ­μα­τα με τους έμ­μι­σθους κομ­μα­τι­κούς υπαλ­λή­λους τους(κυ­ριο­λε­κτι­κά και με­τα­φο­ρι­κά).
ΓΡΑ­ΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΩΝ ΣΧΕ­ΣΕ­ΩΝ
Υ.Σ 1 Όλως πε­ριέρ­γως Η κυ­βέρ­νη­ση επι­τί­θε­ται απο­κλει­στι­κά στα συν­δι­κά­τα και τη ΓΣΕΕ.
Για το ΠΑΜΕ τσι­μου­διά, αλλά και το ΠΑΜΕ τσι­μου­διά…. (άραγε ποιον εξυ­πη­ρε­τεί η τα­κτι­κή τους;)
Υ.Σ 2 Αν είχαν χιού­μορ θα μας κα­λού­σαν να συ­νε­δριά­σου­με στα γρα­φεία του ΠΑΜΕ και θα μας έδι­ναν την από­φα­ση του κομ­μα­τι­κού τους ορ­γά­νου να την ψη­φί­σου­με.
Υ.Σ 3 Η ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του πο­λί­τη ΑΥ­ΘΗ­ΜΕ­ΡΟΝ ικα­νο­ποί­η­σε το αί­τη­μα του ΠΑΜΕ και συ­να­ντή­θη­κε με την ηγε­σία του (όπως έκανε με τον ΣΕΒ) και άλλες ερ­γο­δο­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις όπως το ΠΑΜΕ έχει κάνει «εν κρυ­πτώ και πα­ρα­βύ­στω».
Σε ανά­λο­γο αί­τη­μα του προ­ε­δρεί­ου της ΓΣΕΕ η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου ούτε καν αντα­πο­κρί­θη­κε.
Ενό­ψει λοι­πόν και της αυ­ρια­νής αντι­συ­γκέ­ντρω­σης έξω από τα γρα­φεία της Συ­νο­μο­σπον­δί­ας την κα­θι­στού­με πο­λι­τι­κά και επι­χει­ρη­σια­κά υπεύ­θυ­νη για κάθε αδί­κη­μα που θα συ­ντε­λε­στεί κατά ζωής και πε­ριου­σί­ας και εν τέλει κατά της δη­μο­κρα­τί­ας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου