Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Η πολιτική που ακολουθεί ο Τσίπρας τον κατατάσσει στο ίδιο αντιδραστικό μπλοκ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
Η εικονική πραγματικότητα που περιγράφει ο κ. Τσίπρας καταρρέει μπροστά στην καθημερινότητα του λαού, στη φτώχεια που παραμένει, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αυξάνουν τις απειλές των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, στην εργασιακή ζούγκλα, σε όλα αυτά δηλαδή που διαμόρφωσαν οι μνημονιακοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη μόνιμη ευρωενωσιακή εποπτεία. Απόδειξη ότι η ανάπτυξη όχι μόνο δεν είναι δίκαιη, αλλά αντίθετα είναι βαθιά ταξική, αντιλαϊκή και αβέβαιη.

Όσες ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κι αν επινοήσει ο κ. Τσίπρας, η πολιτική του, που από τη μια στηρίζει μια άδικη ανάπτυξη κι απ΄την άλλη υπηρετεί πιστά τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, τον κατατάσσει στο ίδιο αντιδραστικό μπλοκ δυνάμεων μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό άλλωστε και οι συμμαχίες που επιλέγει, μπροστά στις τοπικές εκλογές, είναι με πρόσωπα και δυνάμεις που ανήκουν σε αυτό το μπλοκ και έχουν διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όσο δε για τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά, αυτός δεν γίνεται ούτε με την υπόκλιση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που στηρίζουν τέτοιες δυνάμεις, ούτε με τα κολλητιλίκια με ακροδεξιούς τύπου Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου