Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

KO Ιωαννίνων του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επιχείρηση φίμωσης από το Δήμο Ιωαννίνων

Τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης που επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννίνων καταγγέλλει η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Όπως τονίζει «με την απαγόρευση και τα πρόστιμα για τις αφισοκολλήσεις επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον κάνουν να σωπάσει μπροστά στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μπροστά και στις εκλογές του Μάη. Επιχειρούν να απαλλαγούν από όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και επιδιώκουν με κάθε μέσο να ενημερώνουν τους εργαζόμενους».
Καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και στην Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και αυτούς που τους υπηρετούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ:

«Ακολουθώντας το παράδειγμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, που επέβαλε στο ΚΚΕ πρόστιμο για αφισοκόλληση, η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στα Γιάννενα, με εκβιασμούς και φοβέρες απαγορεύει την αφισοκόλληση και απειλεί με πρόστιμα.
Επιχειρούν τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των κομμάτων, που έχουν επιλέξει την πολιτική αφίσα για να ενημερώσουν για τις πολιτικές τους θέσεις. Εξισώνουν μάλιστα την πολιτική ενημέρωση με τις διαφημίσεις των επιχειρηματιών. Γι' αυτούς όμως κάνουν την καλύτερη "διαφήμιση" καθημερινά, με τη στήριξη της "ανταγωνιστικότητας" και "επιχειρηματικότητας", μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στο δήμο.
Με την απαγόρευση και τα πρόστιμα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον κάνουν να σωπάσει μπροστά στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, μπροστά και στις εκλογές του Μάη. Επιχειρούν να απαλλαγούν από όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και επιδιώκουν με κάθε μέσο να ενημερώνουν τους εργαζόμενους.
Μιλάνε για "ρύπανση από την αφισοκόλληση" αυτοί που ρυπαίνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων με δημοτικά χαράτσια, φουσκωμένους λογαριασμούς, εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά. Μιλάνε για ρύπανση αυτοί που έχουν μετατρέψει ακόμη και τα σκουπίδια σε κερδοφόρο πεδίο δράσης των επιχειρηματιών, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
Απαγορεύουν την ελεύθερη έκφραση στο όνομα "αξιών" και της "Παιδείας", αυτοί που έχουν καλέσει ΜΑΤ ενάντια σε απολυμένους του δήμου, που στηρίζουν την πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην πόλη.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Δε θα επιτρέψουμε την προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών και συνολικότερα των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να "καθαρίσουν τις ζωές τους" από όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας, στέλνοντας στη φτώχεια και την ανεργία τα λαϊκά στρώματα. Να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή, για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και αυτούς που τους υπηρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου