Σελίδες

8 Ιαν 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Αναλυτικά αναφέρει:
«Με την Ελληνική Προεδρία θα συνεχιστεί η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά τους λαούς όλων των χωρών, με ή χωρίς μνημόνιο, γιατί αυτό επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου που υπηρετεί η ΕΕ από την ίδρυσή της.
Όπως και οι προηγούμενες προεδρίες έτσι και αυτή θα συμβάλει στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζομένων, τις περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια και σε άλλες κοινωνικές παροχές. Αυτούς τους στόχους υπηρετούν το Σύμφωνο για το Ευρώ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση, ο έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών που, από τις αρχές του 2014, θα επιβάλλονται με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Το γεγονός ότι η Γερμανία είναι η μεγάλη κερδισμένη αυτής της περιόδου δε σημαίνει ότι τα παραπάνω μέτρα επιβάλλονται ερήμην ή παρά τη θέληση των άλλων χωρών. Οι αστικές τάξεις όλων των χωρών, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, μέσω των κυβερνήσεων συναποφασίζουν και από κοινού υλοποιούν την αντιλαϊκή επίθεση. Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν σε ζητήματα, όπως η τραπεζική ενοποίηση ή η διαχείριση του χρέους σε υπερχρεωμένα κράτη, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά ποιας χώρας τα μονοπώλια θα βγουν πιο κερδισμένα ή λιγότερο χαμένα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Εκφράζουν τις αντικειμενικές συνθήκες της ανισόμετρης ανάπτυξης που υπάρχουν στα πλαίσια κάθε συμμαχίας καπιταλιστικών κρατών.
Οι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας για τη "θαλάσσια πολιτική" αφορούν την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από επιχειρηματικούς ομίλους, που αποτελεί το έδαφος για την ενίσχυση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με θύματα τους λαούς. Ενώ η προώθηση ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής σηματοδοτεί την ενίσχυση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που οδηγούνται στον ξεριζωμό εξαιτίας της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων, των πολέμων, στα οποία πρωτοστατεί η ΕΕ.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ με δική του κυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ των λαών αποτελεί ωμή και απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι σε όσους υποφέρουν από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών-μελών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), στο οποίο ανήκει, δυνάμεις που από τη γέννησή τους υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, πρωτοστατούν στον εξωραϊσμό της ΕΕ και των θεσμών της, σε μία περίοδο μάλιστα που όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού αντιδρούν στις πολιτικές της ΕΕ και το ευρωενωσιακό οικοδόμημα. Αυτή τη λογική υπηρετεί και ο εκθειασμός της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όταν είναι γνωστό ότι τόσο το Ευρωκοινοβούλιο όσο και τα μέλη αυτής της Επιτροπής, που δήθεν ελέγχουν την τρόικα, έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην αντιλαϊκή επίθεση, ως βασικός θεσμός της ΕΕ που αποτελεί ταυτόχρονα και μέρος της τρόικας. Επί της ουσίας αυτές οι δυνάμεις επιδιώκουν την αναστήλωση αυτών των κάλπικων "οραμάτων", υποσχόμενες τον εξανθρωπισμό της λυκοσυμμαχίας.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την αντίθεσή του στις πολιτικές ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου. Να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα του, που δείχνει ότι η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, καλύτερη όχι. Να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία με στόχο να απελευθερωθεί ο ελληνικός λαός από τα δεσμά της ΕΕ, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει για τις σημερινές εξελίξεις, για το χαρακτήρα της ΕΕ και σήμερα προβάλλει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου