Σελίδες

5 Απρ 2014

Θ. Παφίλης: Ο λαός να μην αποπροσανατολιστεί και να οργανώσει την πάλη του (VIDEO)



Τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υπόθεση Μπαλτάκου -δηλωμένου αντικομμουνιστή- που ήταν γραμματέας του Κυβερνητικού Συμβουλίου και είχε επαφές με τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ» και τον Γιώργο Αυτιά. 

Οι εξελίξεις, πρόσθεσε, επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, ότι ο φασισμός είναι γέννημα του συστήματος και έχει σχέσεις με μηχανισμούς του κράτους.
Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να αθωώσει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας πρέπει να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει και πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί εκείνοι που ζητούν παραιτήσεις υπουργών.
Κάλεσε επίσης το λαό να μην αποπροσανατολιστεί από τα καυτά προβλήματα που βιώνει, καθώς τα μέτρα δεν τελειώνουν. «Το μνημόνιο μπορεί να φεύγει, αλλά τα μέτρα θα μείνουν», επισήμανε και χαρακτήρισε κοροϊδία αυτό που λένε ορισμένοι, ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά υπέρ της ΕΕ, γιατί τα μέτρα των μνημονίων εμπεριέχονται στην οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Η όποια ανάκαμψη έρθει, όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τους εργαζόμενους, προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
Ο Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε επίσης το νέο διπολισμό που καλλιεργείται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις στρατηγικές τους συγκλίσεις και να τον εγκλωβίσουν στη λογική του ευρωμονόδρομου. Το ΚΚΕ, συνέχισε, καλεί σε οργάνωση της λαϊκής κινητοποίησης και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 9ης Απρίλη.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου