Σελίδες

29 Μαρ 2014

ΚΚΕ: «Καρικατούρα» η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (VIDEO)



Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ από την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «καρικατούρα». «Η σημερινή διαδικασία της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου είναι  καρικατούρα», ανέφερε από το βήμα της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: Αποχωρούμε από την υπόλοιπη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Θα δώσουμε τη μάχη και έξω από τη Βουλή, πολύ περισσότερο με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, αλλά και μέσα, αύριο στην Ολομέλεια, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.
Ολόκληρη η σχετική δήλωση του Ν. Καραθανασόπουλου: «Καταγγέλλουμε τον αντιλαϊκό, σκληρά ταξικό, χαρακτήρα του πολυνομοσχεδίου, αλλά και την ίδια την διαδικασία συζήτησής του, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται με τον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, αναδεικνύοντας τα όρια της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γι αυτό το λόγο αποχωρούμε από την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου. Θα δώσουμε τη μάχη τόσο έξω από τη Βουλή, στηρίζοντας τις αγωνιστικές μορφές και δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και στην Ολομέλεια αύριο, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου