Σελίδες

16 Φεβ 2014

Φόβος: Ο μέντορας του Σαμαρά

1. Αξιοποιώντας το φόβο, ο Σαμαράς ενισχύει το απεχθές καθεστώς του. Οι καλοπροαίρετοι δημοσιογράφοι φροντίζουν και μακιγιάρουν καθημερινά κάθε βαρβαρότητα και προσυπογράφουν κάθε καταστολή.
2. Ο Σαμαράς, μιλώντας με όρους καλού - κακού, εξαπολύει εκστρατεία διάδοσης του φόβου, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει στον πειρασμό να εισαγάγει την ιδέα της απολυτοκρατίας ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

3. Ο φόβος είναι πλέον ο μέντορας του Σαμαρά. Οσο για μας, όταν η σωφροσύνη γίνει μια γλυκιά ανάμνηση, όλο και κάποιος επιτήδειος θα κάνει την εμφάνισή του για να σου βάλει μυαλό - με το αζημίωτο φυσικά. Πάνω από τη Νέα Δημοκρατία πλανιέται μια μεγάλη ενοχή για τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες. Τώρα που η αποκλειστικότητα του φόβου πέρασε στα χέρια των Μπλε, η αποκτήνωση είναι ζήτημα χρόνου να εγκαταστήσει το βασίλειό της.

4. Ο φόβος μεταφέρει τα μηνύματα του Σαμαρά με αποτελεσματικότητα. Ολοι καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση απέναντί μας και ως εκ τούτου κάθε πολίτης που αγανακτεί και σκέφτεται να περάσει σε πράξεις θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα.

5. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια περιθωριακή ομάδα με ευγενείς ψυχώσεις, οι οποίες φοβάμαι πως δεν θ' αργήσουν να εξελιχθούν σε ευγενή κανιβαλισμό. Καμία σχέση με τα κατακάθια της Χρυσής Αυγής, που είχαν μοιράσει το φόβο σε πολλαπλές ειδικότητες και συναγωνίζονταν μεταξύ τους πώς θα τελειοποιήσουν τα εγκλήματά τους.

6. Η διπλή επιρροή του φόβου - από το ελληνικό κοινοβούλιο και την Τρόικα - πάνω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εμφανής. Εχει ελαττώσει τις εμφανίσεις του και έχει περιοριστεί σε διακοσμητικό ρόλο. Δεν θ' αργήσουμε να θαυμάσουμε και τις επιδόσεις του στο κέντημα.

7. Ο φόβος δεν έχει τέλος. Αυτή είναι η αμετάκλητη αλήθεια. Αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουν καλά οι τουρίστες της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό φροντίζουν από τις πάσης φύσεως οθόνες τους να είναι καθημερινές και συνεχείς οι προβολές της περιπέτειας του φόβου, ώστε ο θεατής, μέσα στην απάθειά του, να παίρνει το μάθημά του και να μην τολμά να ονειρεύεται άλλες καταστάσεις.

8. Ο πολίτης πίστεψε στα διαφημιστικά πλεονεκτήματα υπέρ του φόβου, τα οποία απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση, και αποφάσισε ν' αποτελέσει μέρος του αγνοώντας (επειδή φρόντισαν γι' αυτό) τις παρενέργειες, που είναι η παράνοια και το παραλήρημα.

9. Ακόμα και ο πιο φτωχός και αδύναμος μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέρας. Νιώθει έτσι ευγνώμων στη φύση, που του χάρισε αυτόν τον τρόπο για να μπορεί να εξυπηρετεί τις στιγμιαίες ορέξεις του πάνω στους άλλους. Τώρα μπορεί να μισεί δημόσια, και όχι σιωπηλά όπως σε όλη του τη ζωή, και λυπάται για τα χρόνια που έχασε.

10. Κρεμασμένος από το φόβο του, ο Σαμαράς νομίζει ότι βαδίζει στη λεωφόρο της δόξας. Αδυνατεί να κοιτάξει τις άθλιες αποσκευές του, που είναι γεμάτες από κάθε είδους σκουπίδια. Η ωμότητα είναι το μέλλον του. Δεν είναι αξιοπρεπής, αλλά ένας ακόμη ανήμπορος που τρέφει τρελές ελπίδες. Πήρε σοβαρά την πολιτική του περιπέτεια και, όταν είδε πως αυτή ούτε δύναμη έχει ούτε έκταση, αντί ν' αηδιάσει για τον ίδιο, φόρτωσε την αηδία του σ' εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου