Σελίδες

25 Σεπ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Παιδί της αστικής δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή (VIDEO)




«Η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο ναζιστικό ή φασιστικό κόμμα αποτελεί γνήσιο παιδί -όχι νόθο- της αστικής δημοκρατίας», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σημείωσε πως ανάλογα παραδείγματα
δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα που έχει μνημόνιο, καθώς «στην Ουγγαρία είναι αξιωματική αντιπολίτευση, στη Νορβηγία συμμετέχουν στην κυβέρνηση, σε άλλα κράτη είναι και υπουργοί».
Αναφερόμενος στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής είπε πως πρόκειται για «ένα φαινόμενο που το εκτρέφει και το αξιοποιεί το σύστημα, αποτελεί το δολοφονικό του βραχίονα. Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να τσακίσει οποιαδήποτε φωνή και οποιαδήποτε οργάνωση της πάλης πηγαίνει κόντρα στα αφεντικά της. Και τα αφεντικά της είναι το κεφάλαιο, είναι οι εφοπλιστές, είναι οι βιομήχανοι είναι οι μεγαλοεργολάβοι στους οποίους πουλούσαν προστασία το προηγούμενο διάστημα και σήμερα έχουν αναλάβει την πολιτική τους προστασία».
Στηλιτεύοντας την προσπάθεια να πολωθεί το κλίμα ανάμεσα στην «ομαλότητα» και στην «εκτροπή», υπογράμμισε πως πρόκειται για «προσπάθεια να μπουν στο γύψο οι δικαιολογημένες διεκδικήσεις, οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική». Πρόσθεσε ότι «η θεωρία των δυο άκρων αποθρασύνει τη Χρυσή Αύγη για να μπορεί να οργανώνει τη δολοφονική της δράση».
Με αφορμή τις εκκλήσεις κομμάτων για ενότητα, τόνισε ότι «η ενότητα δεν διασφαλίζεται μέσα από κινήσεις κορυφής, μέσα από τη συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς ή τις όποιες συσκέψεις, αλλά μέσα από την πάλη του λαού στη γειτονιά, στο εργοστάσιο, στο χώρο δουλειάς». Συμπλήρωσε ότι αυτή η πάλη πρέπει να μην «εγκλωβίζει τον κόσμο σε ψευτοδιλήμματα, σε ένα νέο διπολικό σύστημα, αλλά να απαντάει στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων χαράσσοντας μια ρότα γενικότερων ρήξεων και ανατροπών».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν, αλλά πολλές φορές εκδίωξαν αυτούς που πήγαν κόντρα στη δράση της Χρυσής Αυγής. Επίσης σημείωσε ότι δεν μπορεί να ισχύσει «η λογική τού όλοι μαζί». Όπως είπε, «στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής. Η αστική δημοκρατία περιορίζει τα ατομικά δικαιώματα και τις συλλογικές ελευθερίες, πάει χέρι - χέρι με ένα κράτος που θέλει να θωρακίσει την εξουσία του κεφαλαίου».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου