Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Παφίλης : Ο φασισμός εξυπηρετεί το κεφάλαιο στα δύσκολα (VIDEO)Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικό και όχι νομικό πρόβλημα, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ήδη οι ποινικές διαδικασίες. Η πραγματική αντιμετώπισή της είναι ο ίδιος ο λαός να την τσακίσει και να την απομονώσει, τόνισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας τον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Παφίληςμέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική, εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με όρους μαφίας, γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού.
Ανέφερε ότι ιστορικά ο φασισμός σαν ακραία μορφή του καπιταλισμού εξυπηρετεί το κεφάλαιο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ το κεφάλαιο δεν θίχτηκε από το φασισμό και το ναζισμό.
Ειδικότερα στην Ελλάδα σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι με το σύστημα και πλάι στο κεφάλαιο, φέρνοντας σαν παραδείγματα το δουλεμπορικό γραφείο που έστησε στη Χαλκίδα για φτηνά ελληνικά εργατικά χέρια με 18 ευρώ μεροκάματο και το Πέραμα όπου βουλευτής της Χρυσής Αυγής έλεγε ότι θέλουν να διώξουν το ΠΑΜΕ για να ρίξουν τα μεροκάματα και να φέρουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους για επισκευή.
Επίσης υπογράμμισε ότι η ΕΕ με την επίσημη πολιτική της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό έδωσε πολιτική νομιμοποίηση σε φασιστικές και ναζιστικές ομάδες. Θύμισε ότι, σε βαλτικές χώρες, μέλη των Ες Ες που ευθύνονται για τον αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων λαμβάνουν σύνταξη.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου