Σελίδες

11 Σεπ 2013

Ο στρατηλάτης του Ομπάμα στην Συρία, Βενιζέλος, την κάνει ... με ελαφρά πηδηματάκια!!!


Προσπάθεια να πείσει ότι ουδέποτε!!! τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία με αφορμή την επίθεση κατά αμάχων με χημικά στις 21 Αυγούστου έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους που με δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση είχε ταχθεί υπέρ της επέμβασης χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για ευθύνες της κυβέρνησης Ασαντ.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στη Συρία έκανε λόγο για «μια παραποιημένη παιδαριωδώς ανάγνωση των δηλώσεων που έκανα ως υπουργός Εξωτερικών»!!!
 Κατά τον υπουργό οι δηλώσεις του αφορούσαν το περιστατικό της άσκησης βίας κατά των εμπειρογνωμόνων και ερευνητών του ΟΗΕ που είχαν ρητή εντολή να αποφανθούν περί του εάν έγινε ή όχι χρήση χημικών όπλων. Ισχυρίστηκε δε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση, ουδέποτε κατονόμασε δράστη της χρήσης χημικών όπλων. Καταδίκασε τη χρήση αυτή καθεαυτή και σε καμία δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έγινε μνεία δράστη, ακριβώς γιατί περιμένουμε να αποφανθεί η διεθνής κοινότητα μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ει δυνατόν και αυτό είναι το ευκταίο και το αναγκαίο, στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση «ζητά πολιτική λύση, θεωρεί ότι η στρατιωτική λύση δεν υπάρχει στη Συρία» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει τεθεί στην Ελλάδα ούτε ζήτημα συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε ζήτημα παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων. Ακούω ερωτήσεις οι οποίες υπολαμβάνουν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων στρατιωτικής συμμετοχής ή παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Ουδέποτε υπήρξε κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών σε σχέση με τη Συρία σε κανένα επίπεδο και η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής λύσης».
ΚΚΕ: Συνυπεύθυνες ΕΕ και συγκυβέρνηση
Στην παρέμβασή του κατά την ενημέρωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης αφού υπογράμμισε ότι συνολικά στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο διασταυρώνονται όλες οι σύγχρονες αντιθέσεις του ιμπεριαλιστικού κόσμου και υπάρχει διαπάλη μεγάλων δυνάμεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον γεωστρατηγικό έλεγχο, τόνισε αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας:
«Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολέμου. Στη Συρία ξεκίνησαν κινητοποιήσεις. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν υποστηρίζουμε το καθεστώς Ασαντ. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι ο κάθε λαός είναι υπεύθυνος να αλλάξει τα καθεστώτα του και δεν δικαιούνται οι σφαγείς της ανθρωπότητας να μιλάνε για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπήρξαν κινητοποιήσεις λαϊκές με γνήσια αιτήματα, με ειρηνικές διαδηλώσεις και μερικά από τα αιτήματα αυτά υλοποιήθηκαν. Βεβαίως, χρειάζονται αλλαγές που θα τις αποφασίσει ο ίδιος ο λαός. Τι έγινε όμως στην πορεία; Εδώ έχετε ευθύνη. Πάνω από 100.000 φονιάδες επαγγελματίες μισθοφόροι όλων των αποχρώσεων, τουλάχιστον από 26 χώρες, εισέβαλαν στη Συρία, επέβαλαν το θάνατο με δολοφονίες. Αυτές οι συμμορίες είναι που προκάλεσαν τον εμφύλιο και είναι κλασική ιμπεριαλιστική συνταγή για τον εμφύλιο που έχει εφαρμοστεί από όλες τις ιμπεριαλιστικές χώρες σε όλη την ιστορία τους».
Πρόκειται, συνέχισε, για ένα οργανωμένο εδώ και δύο χρόνια σχέδιο που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς Ασαντ και να ελέγξει τη Συρία σαν προγεφύρωμα για επίθεση στο Ιράν και αναφερόμενος στο θέμα της ρίψης των χημικών υπογράμμισε:
«Το Μάρτη αποδεδειγμένα οι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούν χημικά. Ποια ήταν η απάντηση της διεθνούς σας κοινότητας; Να πάρει απόφαση η ΕΕ να τους δώσει και άλλα λεφτά, να πάρουν απόφαση οι Αμερικανοί, επίσημα, να αυξήσουν τα κονδύλια στους αντικαθεστωτικούς.
Ερχόμαστε τώρα στη ρίψη των χημικών τον Αύγουστο. Αλήθεια, τόσο ηλίθιοι είναι αυτοί οι Σύροι; Πήγαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, ο συριακός στρατός προελαύνει, έχει τσακίσει τις συμμορίες και θα πάει να ρίξει χημικά; Μόνο ένας ηλίθιος θα το έκανε αυτό, κανένας άλλος, και εδώ υπάρχουν στοιχεία.
Και σας ερωτώ, κύριε υπουργέ, όταν βγήκατε πρώτος πρώτος, με ποια στοιχεία εσείς φορτώσατε στο καθεστώς Ασαντ όταν κανένας ακόμη δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα; Με ποιες ενδείξεις και από πού;
Οτι ήταν σαρίν; Δεν ήταν αλλά και να ήταν μόνο η Συρία έχει σαρίν; Είναι πολύ δύσκολο αυτές τις συμμορίες να τις εφοδιάσουν με σαρίν και να λειτουργήσουν με προβοκατόρικο τρόπο; Γιατί αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Θα έπρεπε να είναι ηλίθιοι. Επειδή, όμως, αυτά μπορεί να πει κάποιος ότι είναι φαντασιώσεις δικές μας, πείτε μας τι έγινε στο Σαράγεβο με τη βόμβα που εξερράγη στην αγορά; Αποδείχθηκε όταν έκαναν έρευνα οι Γάλλοι ότι την έβαλαν μυστικές υπηρεσίες και όχι Σέρβοι και έτσι κλιμακώθηκε ο πόλεμος.
Αρα, το πρόσχημα των χημικών είναι τουλάχιστον γελοίο αυτή τη στιγμή χωρίς απόδειξη ή μπορεί να υπάρξουν και κατασκευασμένες αποδείξεις ότι τα έριξαν οι Σύροι και επομένως τα περί τιμωρίας του Ασαντ και του καθεστώτος και ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση για τη χρήση των χημικών χωρίς αποδείξεις αποτελούν μια κοροϊδία απέναντι στους λαούς αφού άλλες είναι οι στοχεύσεις».
Η δική μας γνώμη, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά να ανακατευθεί και «πολύ περισσότερο να πάρει μέρος, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν, σε τέτοιο πόλεμο, πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας, δεν πρέπει να δοθούν διευκολύνσεις, πρέπει να κινηθεί σε μια φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, αλλά φυσικά αυτά είναι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου