Σελίδες

18 Ιουλ 2013

Θ. Παφίλης: Η αστική δημοκρατία στην κρίση είναι τσεκούρι (VIDEO)




Διευκόλυνση στην παράδοση κρίσιμων τομέων του δημοσίου στους επιχειρηματικούς ομίλους όπως ο τομέας της ενημέρωσης και της αμυντικής βιομηχανίας, συνιστά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τόνισε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Λέγοντας πως «κοκορομαχίες γίνονται στο Μεξικό», σχολίασε τις -χωρίς ουσία- αντιπαραθέσεις στη βουλή σημειώνοντας πως το έργο που παιζόταν μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να κρύβουν ότι έχουν ίδια πολιτική, επανέρχεται τώρα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε πως τα περί «χούντας» και «δικτατορίας» που εκφέρονται μέσα στην βουλή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, υπογράμμισε, είναι πως έχουμε αστική δημοκρατία, η οποία άλλοτε είναι πιο χαλαρή και άλλοτε τσεκούρι. Υπογράμμισε τις ευθύνες της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό οξύνοντας την αντιπαράθεση στα επιμέρους για να κρύψει τις κωλοτούμπες στην πολιτική του.
Κατήγγειλε την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει το λαό όταν λέει πως θα δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό φορέα με αντικειμενική ενημέρωση τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει ένα μηχανισμό πιο ελεγχόμενο που θα αναπαράγει την αστική ιδεολογία. Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε δηλώσει ότι θέλει την ΕΡΤ όπως το βρετανικό BBC θυμίζοντας ότι στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της τότε Γιουγκοσλαβίας το BBC έκανε την πιο επιθετική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου