Σελίδες

3 Ιουλ 2013

03-07-2013 Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟ MEGA


«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν ούτε εφησυχασμό ούτε αναμονή στις εξελίξεις», τόνισε ηΑλέξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να επιταχύνει τα μέτρα, «αυτό απαιτεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος βεβαίως των επιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα έχουμε νέα επίθεση στην υγεία και την ασφάλιση, νέες περικοπές, νέους φόρους, κόψιμο μισθών, απελευθέρωση απολύσεων.
Τα μέτρα, υπογράμμισε, απαιτούν «για την αύξηση της κερδοφορίας να περάσουν πάνω από τα συντρίμμια των εργαζομένων» και αυτό είναι ενιαία κατεύθυνση, γίνεται και στις χώρες που δεν έχουν μνημόνιο.
Επισημαίνοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην «αλλαγή κυβερνητικής διαχείρισης» τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη λογική η οποία γεννά το πρόβλημα» τη λογική της καπιταλιστικής κερδοφορίας, εντός των τειχών της ΕΕ, που απαιτεί «θυσίες από τον κόσμο της δουλειάς».
Το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλ. Μπαλού, δείχνει την προοπτική «αν ο λαός, αν οι εργαζόμενοι, αν οι αυτοαπασχολούμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, δεν συγκρουστούμε και δεν ανατρέψουμε μία πολιτική ριζικά, η οποία λέει ότι το κουμάντο το κάνουνε τα μονοπώλια, οι επιχειρήσεις, τότε προοπτική που πραγματικά θα ζούμε με ευημερία και όπως δικαιούμαστε δεν θα υπάρχει, θα ζούμε στο φαύλο κύκλο». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ οργανώνει αγώνες στους χώρους δουλειάς, οργανώνει τη λαϊκή συμμαχία.
Αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε πως αυτή «είναι γέννημα θρέμμα» αυτού του πολιτικού συστήματος, είναι «φασιστικό μόρφωμα, ναζιστικό και ο ρόλος του είναι πολύ συγκεκριμένος, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος (...) στηρίζει με τα πόδια και τα χέρια τις ανάγκες των επιχειρηματιών».
902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου