Σελίδες

25 Απρ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να διαλέξει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής (VIDEO)




Για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και βελτίωση των
συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων». Όπως είπε περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα, απολύσεις στο δημόσιο και επεκτείνει τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων σε νέους τομείς. Πρόσθεσε πως «δεν είναι τυχαίο» πως θα έρθει με διαδικασία κατεπείγοντος και ένα μόνο άρθρο καθώς αποδεικνύεται πως τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, προσαρμόζονται στις επιδιώξεις υλοποίησης της βάρβαρης πολιτικής.
Κατήγγειλε πως με τη διάταξη που καταργεί έστω και προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων που επαναφέρουν εργαζομένους στην εργασία τους, η κυβέρνηση «ξεπερνά και την ίδια τη φαντασία».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε επίσης πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως το πρόβλημα δεν είναι το μείγμα ή η διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης ενώ χαρακτήρισε αντιλαϊκά και ψεύτικα τα διλήμματα που χειραγωγούν το λαό, τύπου «Μέρκελ ή Ομπάμα», «plan a ή plan b», «δραχμή ή ευρώ».
Το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο λαός είναι εάν θα παραμείνει σε αυτό το σύστημα ή θα επιλέξει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, για να αναπτύξει τη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού- κομμουνισμού. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι τρίτοι δρόμοι οδηγούν στον καπιταλισμό» τόνισε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως το ΚΚΕ ενδιαφέρεται σήμερα για τη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας, για να δημιουργήσει ρήγματα στην εξουσία των μονοπωλίων στην κατεύθυνση της ανατροπής.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου