Σελίδες

1 Απρ 2013

Γιάννενα: Σε συλλαλητήριο για την τρομοκρατική απόλυση στην «Πίνδος» καλεί το ΠΑΜΕ Την Τρίτη, στις 19.00


Σε συλλαλητήριο ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και την τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους και με αίτημα να ανακληθεί εδώ και τώρα η τρομοκρατική απόλυση στην εταιρεία «Πίνδος», καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.
Την περασμένη Παρασκευή, η εργοδοσία της «Πίνδος» προχώρησε στην απόλυση της Αλίκης Γιώτη, εκλεγμένης από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Επιτροπή που συνέστησαν. Όπως κατήγγειλε το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Ιωαννίνων, «η απόλυση είναι εκδικητική κι έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρακάμπτοντας το εργοδοτικό σωματείο πήραν την υπόθεση στα χέρια τους εκλέγοντας επιτροπή για να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να αποτρέψουν τη μείωση των μισθών τους, που μεθοδεύει η εργοδοσία μαζί με το εργοδοτικό σωματείο και την ομοσπονδία συνεταιριστικών υπαλλήλων».
Την επαναπρόσληψή της, εκτός από το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών,ζητούν επίσης τα σωματεία Οικοδόμων,
Φαρμάκου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η Επιτροπή Αγώνα στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, η ΟΓΕ, και η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων το θέμα μπαίνει και στα σχολεία.
Γραμματεία Ιωαννίνων ΠΑΜΕ: Να τους φοβίσουμε εμείς
«Η απόλυση αυτή αφορά κάθε εργάτη - μας θέλουν φοβισμένους -  να τους φοβίσουμε εμείς - όλοι για έναν και ένας για όλους» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
«Οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν τον καθένα για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με το αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια της εργοδοσίας και στο νομό μας να περάσουν μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόλυση πρωτοπόρας εργάτριας στη βιομηχανία της "Πίνδου". Εργάτριας που είχε μπει μπροστά, κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας και του εργοδοτικού σωματείου να μειωθούν οι μισθοί τους. Αυτή η απόλυση της συναδέλφισσας, ένα και μόνο στόχο έχει. Να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι για να μπορέσει η εργοδοσία να περάσει τα σχέδιά της. Αυτή η απόλυση ανοίγει διάπλατα την πόρτα για να γίνουν τα ίδια και να "αλωνίζει" η εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς. Ήδη προετοιμάζουν παρόμοια σχέδια στην "ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ" κ.ά.  Θέλουν εργάτες φτηνούς, υποταγμένους, εξαθλιωμένους. Να τους πληρώνουν όποτε και όπως θέλουν. Αυτό απαιτεί ο καπιταλιστικός νόμος, αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτός είναι ο "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου, κεφάλι που θα σηκώνεται θα κόβεται. Και την ίδια ώρα θα μας ματώνουν με φόρους και χαράτσια, με τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας. Πρέπει να πάρουν άμεση - αποστομωτική απάντηση!
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και από κοινού οι δυνάμεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χορεύουν  στο ρυθμό της εργοδοσίας. Φλυαρούν για την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις και την ώρα που πρέπει να παρέμβουν, ώστε να υπερασπίσουν έμπρακτα την συναδέλφισσα από την "ΠΙΝΔΟ", που μπήκε μπροστά για την απλήρωτη εργασία, σφυρίζουν αδιάφορα. Ανάλογα πράττουν οι "εκλεκτοί" τους σε "Πέτσιο", "Δωδώνη" κ.ά.  Είναι κάτι παραπάνω από συνυπεύθυνοι, τους έχει  κατανεμηθεί ρόλος από την εργοδοσία. Κάνουν τους "καμπόσους'' στα κανάλια και στα λόγια και από την άλλη υπονομεύουν κάθε κινητοποίηση, θέτουν τους ίδιους στόχους με τα αφεντικά, ρίχνουν το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας μέσα στο κίνημα. Έχουμε ανάγκη από  κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στους τόπους δουλειάς και τον κλάδο. Με σωματεία, επιτροπές αγώνα που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, θα οργανώνουν, θα προετοιμάζουν τους εργάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου