Σελίδες

21 Μαρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Γαργάρα για τα μέτρα σε βάρος του κυπριακού λαού, βλέπει θετικά στη διαπραγμάτευση


Κάνοντας «γαργάρα» τα βάναυσα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε βάρος του κυπριακού λαού και όσα έπονται, ανεξάρτητα από το σχέδιο που θα προκριθεί τελικά για τη διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να φλυαρεί για τις δήθεν διαπραγματευτικές δυνατότητες που υπάρχουν εντός της λυκοσυμμαχίας και αξιοποιεί τάχα η κυπριακή κυβέρνηση προς όφελος του λαού, εξωραΐζοντας «φόρα παρτίδα» την Ευρωένωση και την αποστολή της.
Με τον τρόπο αυτό αφήνει εκτεθειμένο τον κυπριακό λαό στα χειρότερα που του ετοιμάζουν, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να προσδοκά λύσεις προς όφελός του στο πλαίσιο της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης από τα κόμματά της. Πολύ περισσότερο που στις πλάτες του λαού έχουν ήδη φορτωθεί 25 «μνημονιακοί» νόμοι από το 2012, σαν προεόρτια των αντιλαϊκών μέτρων που θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα, ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε στον «κυνισμό» των «γκάνγκστερ» του
Γιούρογκρουπ την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση σαν «παραδομένη» και «φοβισμένη», επειδή αποδέχτηκε την απόφαση αυτή και επειδή «μετά το ιστορικό ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής δεν έχουν βρει ούτε μια μικρή λέξη να πουν, ούτε ένα μικρό λόγο υποστήριξης στον κυπριακό λαό και στους εκπροσώπους του».
Και τα είπε αυτά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ούτε μισή αλήθεια για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στην Κύπρο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λαό της. Απεναντίας αφήνει στο απυρόβλητο τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους για λογαριασμό των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της. Για τα δικά τους συμφέροντα, άλλωστε, και η κυβέρνηση Αναστασιάδη συμφώνησε αρχικά στο σχέδιο που παρουσιάστηκε στο Γιούρογκρουπ.
Μιλώντας σαν κανονικός εκπρόσωπος των τραπεζιτών, ο Αλ. Τσίπρας συνέστησε στον Γ. Στουρνάρα να μη λέει ανοησίες, αφού αν η απόφαση για την Κύπρο εφαρμοστεί, «την άλλη μέρα τα προβλήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι κάτι παραπάνω από ορατά». Απογειώνοντας αυταπάτες, κατήγγειλε ότι «η μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας εύχεται μην τυχόν υπάρξει εναλλακτική λύση στην Κύπρο και αποδειχτεί ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος διαπραγμάτευσης που αυτή ποτέ δεν ακολούθησε»!
Η εναλλακτική λύση στην οποία αναφέρεται δεν ακουμπά καν το λαό της μεγαλονήσου για τον οποίο έχει ήδη κοπεί το κουστούμι απ' τη λυκοσυμμαχία, της οποίας ο αντιδραστικός χαρακτήρας είναι πλέον φως φανάρι.
Επιτείνοντας τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, χαρακτήρισε την απόφαση της Κυπριακής Βουλής  «ιστορικού χαρακτήρα» καθώς όπως υποστήριξε «αποτελεί την πρώτη μεγάλη ήττα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής» και «αποδεικνύει ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση». Αποσιωπώντας για πολλοστή φορά ότι η όποια διαπραγμάτευση δεν αφορά στα λαϊκά συμφέροντα, διεξάγεται για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου