Σελίδες

6 Μαρ 2013

Ιστιαία - Αιδηψός: Απειλές ναζι-χρυσαυγιτών στο δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ



Απειλές από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής δέχτηκε χτες Τρίτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρης Περπατάρης κατά τη συζήτηση του προβλήματος που υπάρχει στα Γιάλτρα με το ακατάλληλο νερό. Η συνεδρίαση προκλήθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υπογραφές, λόγω της κρισιμότητας του θέματος και τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, όπου για χρόνια δεν δίνει λύση στο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο κλείσιμο της εισήγησής του επισήμανε τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και των δημοτικών τους παρατάξεων. Τόνισε πως εξαιτίας των πολιτικών τους από τη μια μεριά έχουν εγκληματικές ευθύνες για το ακατάλληλο νερό που πίνουν οι κάτοικοι των Γιάλτρων, από την άλλη δίνουν έδαφος στα φασιστικά πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος να λαϊκίζουν πάνω στα προβλήματα.
Οι χρυσαυγίτες κινήθηκαν με φωνές εναντίον του, διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο απειλώντας τον ότι θα λογαριαστούν έξω από την αίθουσα.
Νωρίτερα, τους χρυσαυγίτες αβαντάρισαν τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και ο δήμαρχος. Ο μεν πρώτος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης απέρριψε το αίτημα του Δ. Περπατάρη να περάσουν έξω από την αίθουσα όσοι φόραγαν τα μπλουζάκια με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Ο δε δήμαρχος μετά το επεισόδιο καλούσε τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ανακαλέσει την έκφραση «φαντάσματα του παρελθόντος».
Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορειοκεντρικής Εύβοιας σημειώνει ότι «τους κομμουνιστές όπως παλιότερα έτσι και σήμερα δεν τους φοβίζουν τα ναζιστικά τάγματα εφόδου τύπου Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει από την εμπειρία τους να βγάλουν συμπεράσματα για τις πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που έβγαλαν στο προσκήνιο το φασιστικό αυτό μόρφωμα με στόχο το χτύπημα του κινήματος. Να γνωρίζουν επίσης ότι πάντα θα δρουν ως μακρύ χέρι του συστήματος».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου