Σελίδες

6 Μαρ 2013

Συμπόρευση και ανταγωνισμοί ανάμεσα στην άρχουσα τάξη Ελλάδας και Τουρκίας (VIDEO)




Ως «βήμα συνεργασίας του ελληνικού, του τουρκικού και του αμερικάνικου κεφαλαίου για την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών του Αιγαίου και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε τις συμφωνίες Σαμαρά-Ερντογάν, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του 902 με τον Γιάννη Ευσταθίου.

Επίσης σημείωσε ότι είναι στρατηγική επιλογή της ελληνικής άρχουσας τάξης να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει συμπόρευση και ανταγωνισμός ανάμεσα στην άρχουσα τάξη της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, η ελληνική άρχουσα τάξη είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί κυριαρχικά δικαιώματα με βάση τα στρατηγικά της συμφέροντα.
Για το ζήτημα του ποιος ωφελείται από τον ενεργειακό πλούτο που υπάρχει ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Να αγωνιστούμε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος προς όφελος του λαού. Αυτό σημαίνει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, σημαίνει ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».
Ο Μάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι οι λαοί δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από κανένα ιμπεριαλιστή. 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου