Σελίδες

5 Φεβ 2013

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα στη φτωχή αγροτιά για ένταση του αγώνα - Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες


Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη τη φτωχή αγροτιά για δυνάμωμα της πάλης και της συμμετοχής στα μπλόκα του αγώνα, καταδικάζοντας την πολιτική βαρβαρότητας και αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες και τους ναυτεργάτες. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:
«Αγρότες - Αγρότισσες
Η μεγάλη συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς στις κινητοποιήσεις κάθε μέρα κλιμακώνεται σ' όλη τη χώρα. Καταρρίπτοντας την εχθρική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που πασχίζει με υπονόμευση, τρομοκρατία και καταστολή να διαλύσει τα μπλόκα του αγώνα που πυκνώνουν στις Εθνικές Οδούς και γνωρίζουν πρωτοφανή στήριξη και αλληλεγγύη.
Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με
τους εργατικούς αγώνες, παρέταξε ΜΑΤ και περιπολικά απέναντι στα χιλιάδες τρακτέρ, για να τα εμποδίσει να βγουν στις Εθνικές Οδούς. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, η άνανδρη και ύπουλη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους πεζούς αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που μόλις είχαν ολοκληρώσει συμβολική πεζή διαμαρτυρία, μας πεισμώνει πιο πολύ. Δεν μας τρομοκρατεί, αντίθετα δείχνει το μίσος ενάντια σε αγωνιστές που παλεύουν για το δίκιο τους.
Γι' αυτό επιστράτευσαν, ουσιαστικά απαγόρευσαν το δικαίωμα στην απεργία και στα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Ο στόχος να τρομοκρατηθεί η αγωνιζόμενη αγροτιά και να περάσει στο λαό το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ρούπι από την αντιλαϊκή, άγρια πολιτική της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει για ν' αντιμετωπίσει, "διά πυρός και σιδήρου", την όποια αγωνιστική πίεση δεχτεί, θα πέσει στο κενό.
Είμαστε αποφασισμένοι και σήμερα και αύριο και με πολλές διαφορετικές μορφές αγώνα, αλλά και σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους, τα κινήματα νεολαίας, γυναικών, συνταξιούχων, να δυναμώσουμε τον αγώνα, να καταργηθούν φόροι και χαράτσια, να διεκδικήσουμε να έχουμε δουλειά και εισόδημα να ζήσουμε, με δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, με νόμους στα μέτρα τους, με τους φόρους και τα χαράτσια, την ακρίβεια. Δεν θα τα καταφέρει να παραπλανήσει τους αγρότες και ν' αποπροσανατολίσει την "κοινή γνώμη", διαρρέοντας ότι τάχα αναγνωρίζει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, αλλά δεν μπορεί λόγω του "εθνικού κινδύνου" κατάρρευσης της χώρας να επιλύσει "κάποια αιτήματα" των αγροτών.
Τα ψέματα τέλειωσαν. Κανείς πια δεν τους πιστεύει όταν μιλάνε για αναγκαιότητα θυσιών του λαού και της αγροτιάς, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι, εξάλλου, αλληλοαποκαλύπτονται και αλληλοαναιρούνται με όσα λένε, τελευταία, για λάθος συνταγή του ΔΝΤ - των δανειστών μας, που χειροτέρεψε, αντί να βελτιώσει, την κατάσταση, φορτώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του λαού μας.
Τι άλλο από λεηλασία σε βάρος των φτωχών αγροτών είναι οι φόροι που σχεδιάζεται να επιβληθούν στα χωράφια και στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα; Τι άλλο από χαράτσωμα της φτωχής αγροτιάς είναι η εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη της ακρίβειας σ' όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, στο πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα, στις ζωοτροφές, τα κτηνοτροφικά φάρμακα, παντού;
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες αγοράζουν πάμφθηνα τη σοδειά των γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν πανάκριβα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση, για να επιταχύνει την υλοποίηση των στόχων της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ για συγκέντρωση, με πιο γρήγορους ρυθμούς, της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Για τη φτωχή μικρομεσαία αγροτιά αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα, ανεργία, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, μετανάστευση. Δεν σημαίνει το ίδιο για τους μεγαλοαγρότες, που ωφελούνται από την ΚΑΠ της ΕΕ - γι' αυτό την στηρίζουν – και επομένως οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν ούτε τα ίδια συμφέροντα, ούτε τα ίδια αιτήματα, ούτε και τις ίδιες επιδιώξεις με τους μεγαλοαγρότες-καπιταλιστές .
Κι αυτό το αντιλαμβάνεται ένα μεγάλο μέρος της φτωχής αγροτιάς, που ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ, των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σ' αυτή και βγαίνει μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Και μπορεί όλος αυτός ο κόσμος να μη συμφωνεί σ' όλα με την ΠΑΣΥ, αλλά εμπιστεύεται τη σταθερότητα και τη δοκιμασμένη γραμμή του αγώνα της.
Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, γιατί για την ΕΕ και τους κυβερνώντες, αγροτική ανάπτυξη σημαίνει αποκλειστικά μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις που θα είναι ανταγωνιστικές σ' ένα ευρύτερο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτό είναι το ιδανικό τους και προσπαθούν να το περάσουν, εν μέσω κρίσης, έστω και αν μετατρέψουν την ύπαιθρο σ' ένα απέραντο νεκροταφείο κατεστραμμένων και ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτών.
Η ΠΑΣΥ παλεύει για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που θα γίνει ακόμα χειρότερη για τους μικρομεσαίους αγρότες, με την αναθεώρησή της για το 2014-2020. Αφού η μεγάλη πλειοψηφία, το 64%, των αγροτικών νοικοκυριών έχουν ιδιοκτησία κάτω των 200 στρεμμάτων και συγκεντρώνουν το 65% περίπου της αγροτικής γης. Ακριβώς αυτή τη γη θέλουν να συγκεντρώσουν σε λίγα χέρια και η κυβέρνηση τους εξυπηρετεί με εργαλείο το νέο φορολογικό, όπου θα χαρατσώνει και τα χωράφια μέχρι να πουληθούν τσάμπα!
Αυτή η αγριότητα δεν πάει άλλο! Η ΠΑΣΥ προβάλλει μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και των εμποροβιομηχάνων, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μια αγροτική ανάπτυξη που, στηριζόμενη στον κρατικό σχεδιασμό και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, θα διασφαλίζει ικανοποιητικό αγροτικό εισόδημα και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, τον εφοδιασμό της κοινωνικοποιημένης μεταποιητικής βιομηχανίας με πρώτες ύλες.
Η ΠΑΣΥ θεωρεί χρέος να συζητήσει αυτή την πρότασή της και να ακούσει τους προβληματισμούς των αγροτών που αγωνίζονται μαζί και στις περιόδους των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας ταυτόχρονα το πλαίσιο αιτημάτων, όπως διαμορφώθηκαν τα μπλόκα. Ωστόσο, αυτή η πρότασή μας αφορά την προοπτική των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά και την ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο αγώνας της αγροτιάς, που βρίσκεται για μέρες στα μετερίζια των μπλόκων, είναι δίκαιος κι αυτή είναι η δύναμή του. Πρόσθετη, πολλαπλασιαστική δύναμη, μεγαλύτερη αντοχή, αποτελεσματικότητα και προοπτική σ' αυτόν τον αγώνα δίνει η εργατική - λαϊκή συμπαράσταση και συμμαχία στη δράση. Η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία μπορεί να γίνει πανίσχυρη και αποτελεσματική, ώστε ν' αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που μπαίνει μπροστά στο λαό στην αγωνιστική του πορεία να πάρει αυτός την εξουσία.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου