Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Θ. Παφίλης στη ΝΕΤ: Η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το άδικο σύστημα, το εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν γίνεται δίκαιο, ή θα ανατραπεί ή όχι. (VIDEO)
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, με τις δυνάμεις που έχει, για να ριχθεί φως στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην εκπομπή της ΝΕΤ «ΖΟΟΜ», το βράδυ της Τρίτης.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τις δύο προτάσεις για προανακριτική που θα διερευνήσει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο: «είναι παράλογο να λέει κανείς ότι δεν έχει ευθύνες ο ένας ή ο άλλος», επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τους Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, υπογράμμισε ότι έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και αν προκύψουν στην πορεία της έρευνας και ποινικές, πρόσθεσε, εμείς λέμε ότι κανένας δεν εξαιρείται.
Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ακόμα ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει να δοθούν όλα τα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ» στη δημοσιότητα.
Η διαφθορά, τόνισε, είναι συνυφασμένη με το άδικο σύστημα, το εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν γίνεται δίκαιο, ή θα ανατραπεί ή όχι.
Ο λαός, καλείται να ζήσει με 200-300 ευρώ ή και με τίποτα, ενώ οι κεφαλαιοκράτες που του κλέβουν τον ιδρώτα, έχουν αμύθητα πλούτη δισεκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, για την ανάγκη να ανατραπεί αυτή η εξουσία, αυτοί που παράγουν τον πλούτο να τον πάρουν στα χέρια τους.
Την ώρα που γίνεται η συζήτηση περί κάθαρσης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, έρχεται η νέα ανελέητη επιδρομή απέναντι στα λαϊκά στρώματα, για να πάρουν το χρήμα αυτοί που είναι στις «λίστες Λαγκάρντ», οι καπιταλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου