Σελίδες

21 Δεκ 2013

Η ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς (VIDEO)



Το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ παραδέχεται ότι το νομοσχέδιο προωθεί τους πλειστηριασμούς και δημιουργεί ριφιφί, δεν έθεσε το συγκεκριμένο άρθρο στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε, αποκάλυψε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε επίσης τη συγκυβέρνηση που επιχείρησε να συγκαλύψει τη λαθροχειρία που επιχειρείται με το νομοσχέδιο. Τη στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί από το 2015, έρχεται αυτό το νομοσχέδιο, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης των μπαχτατζήδων, λες και δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι να εντοπιστούν αυτοί που εκμεταλλεύονται την προστασία από τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας για ιδίων όφελος.
Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, είναι η διασφάλιση των συμφερόντων και η θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Αναφερόμενος στη ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική δόση στις τράπεζες από 10 – 30% ανάλογα με το εισόδημα, επεσήμανε ότι αυτό είναι αδύνατο στην περίπτωση που ο μισθός ενός εργαζόμενου είναι 500 ευρώ, από τα οποία πρέπει να καταβάλλει τα 50 κάθε μήνα.
Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε και το ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του να συμπεριληφθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου ουσιαστικά να περάσουν στο δημόσιο χρέος και να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς καθώς ενώ παραδέχεται ότι το νομοσχέδιο επιβάλλει ριφιφί, δεν βάζει το συγκεκριμένο άρθρο στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε τη συμφωνία ουσιαστικά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις στρατηγικές επιλογές για τις ανάγκες αναπαραγωγής του κεφαλαίου και θωράκισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι ο νόμος μπορεί να μείνει στα χαρτιά μέσα από την οργάνωση της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος στις συνοικίες και τις γειτονιές, για να μην προχωρήσει καμία κατάσχεση σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό είτε από χρέη προς τις τράπεζες είτε από χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα και υπάρχουν οι δυνατότητες να διασφαλιστεί αυτό το δικαίωμα, κάτι που δεν γίνεται γιατί υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος.
Υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για διασφάλιση της λαϊκής στέγης αλλά και για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών με πρόσβαση στο ρεύμα και τη θέρμανση, αρκεί να βγει από τη μέση η καπιταλιστική εκμετάλλευση και το κέρδος.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου