Σελίδες

20 Δεκ 2013

Αθώα κρίθηκαν σήμερα και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ


Καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες


Αθώα κρίθηκαν και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ σήμερα από το Δικαστήριο καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.
Η απόφαση έγινε δεκτή με βροχή συνθημάτων από εκπροσώπους Συνδικάτων και εργαζομένων που από το πρωί ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του στο κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά-εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στα Δικαστήρια με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Γιώργος Πέρρος από την Ε.Γ του ΠΑΜΕ, αφού ευχαρίστησε για την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων και των συνδικάτων στην σημερινή συγκέντρωση καθώς και το αγωνιστικό δικηγορικό κίνημα που συμπαραστάθηκε έμπρακτα για την υπεράσπιση των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ στην δίκη, στην συνέχεια τόνισε ότι η η ρότα της ιστορίας δεν πρόκειται να σταματήσει όσα εμπόδια και αν βάλλουν με τις διώξεις και άλλες ενέργειες. Υπενθύμισε οτι σε βάρος των ταξικών συνδικάτων και των συνδικαλιστών-μελών του εκκρεμούν δεκάδες δίκες σε όλη την χώρα, σημειώνοντας ότι μπροστά σε αυτές τις διώξεις το ταξικό συνδικαλίστικό κίνημα θα σταθεί με τον ίδιο αγωνιστικό τρόπο εκφράζοντας και δυναμώνοντας την αλληλεγγύη του.
Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.
Η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Όπως αποδείχτηκε από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, υπήρξε μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο.

Συνδέσεις Ειδήσεων: 


902.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/12/13, 2:34 μ.μ.

    Συκοφαντία χωρίς όριο
    Με την κατάρριψη των κατηγοριών, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μέγεθος η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση και την οποία αναπαρήγαγαν τα αστικά ΜΜΕ. Θυμίζουμε ότι μετά την προσαγωγή των στελεχών του ΠΑΜΕ και την κατασταλτική επίθεση ενάντια σε δεκάδες εργαζόμενους, στην είσοδο του υπουργείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώσει: «Η επιδρομή στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι υλικές καταστροφές και οι απειλές εναντίον του Γ. Βρούτση, είναι πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».
    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης έκανε λόγο για «οργανωμένη επιδρομή» και «προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας». Κατέφυγε σε αισχρές συκοφαντίες, μιλώντας για «προπηλακισμούς» και «καταστροφές στη δημόσια περιουσία», ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΜΕ «στήνει σκηνικό έντασης και βίας».
    Μια μέρα μετά την κινητοποίηση, στις 31 Γενάρη, η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» φιλοξενούσε δηλώσεις του υπουργού, όπως ότι «αν δεν άντεχε η πόρτα στο γραφείο μου, τώρα μπορεί να μη μιλούσαμε. `Η βαριά τραυματισμένος θα ήμουν ή δεν ξέρω...».
    Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι όσα λέει ακούγονται υπερβολικά και πως και στο παρελθόν έχουν γίνει καταλήψεις γραφείων, ο υπουργός απαντούσε με νέα ψέματα: «Εχουν γίνει, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν χτυπήσει αστυνομικούς που βρίσκονται στο γραφείο και τις κοπέλες που σηκώνουν τα τηλέφωνα (...) Αυτοί ήρθαν με ρόπαλα και με σκοπό να τα διαλύσουν όλα. Και το κατάφεραν. Το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να χτυπήσουν εμένα, γιατί κλειδώθηκα στο γραφείο και άντεξε η πόρτα...»!
    Οπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, όλα τα παραπάνω ήταν τερατώδη ψέματα, με στόχο να ενοχοποιηθεί το ταξικό κίνημα και να βγει λάδι η κυβέρνηση για τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή