Σελίδες

7 Νοε 2013

ΦΑΗΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Σαμαράς: Στο γαϊτανάκι της αποπροσανατολιστικής κόντρας με τη μομφή ΣΥΡΙΖΑ
Το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού και της παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα συνέχισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχισθεί δια πυρός και ...ΜΑΤ!
«Η δημοκρατία δε φοβάται μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς το Σύλλογο Αποφοίτων Πανεπιστημίου Harvard.
Μάλλον σαν ευκαιρία για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εμφανίσει την αντιλαϊκή πολιτική σαν μονόδρομο εξέλαβε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει να πλήξει την προσπάθεια της χώρας
να βγει από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά «για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα, να δημιουργείς πρωτογενές πλεόνασμα, είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάπτυξη, είναι μομφή η νομιμότητα και η αποκατάσταση της νομιμότητας, η αντίσταση στις ακρότητες...».
Κατά τα λοιπά υποσχέθηκε στους κεφαλαιοκράτεςένα «υπόβαθρο ανταγωνιστικότητας, που δεν είχαμε ποτέ ως τώρα». Υπερασπίστηκε την έφοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λέγοντας ότι πρέπει «να λειτουργούν οι νόμοι και να είναι σεβαστή η νομιμότητα» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική θα συνοδεύεται από καταστολή.
Προέβλεψε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2014 και «έξοδο στις αγορές κατά πάσα πιθανότητα το 2014».
Στο ερώτημα αν αυτές οι προβλέψεις θα σηματοδοτήσουν φιλολαϊκές εξελίξεις ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε για το μέλλον μείωση των «υψηλών και άδικων φόρων» περισσότερο για να κατευνάσει τη λαϊκή οργή λόγω της επιβολής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου