Σελίδες

30 Νοε 2013

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

Σημερα στα δικαστηρια της Ευελπίδων είδαμε από κοντά τη δίκη των Χαλυβουργών.
ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
Εσυραν στα έδρανα των κατηγορούμενων σαν εγκληματίες εργάτες που τόλμησαν να σταθούν όρθιοι απέναντί τους και να τους κοιτάξουν στα μάτια χωρίς φόβο και να απαιτήσουν απλά δουλειά κι ανθρώπινη ζωή.


Οσοι βρεθήκαμε εκεί, ακόμη και οι πιο πονηρεμένοι(έτσι νομίζαμε), είδαμε την καινούργια κατάσταση που στήνουν, το "νόμος και τάξη" σε όλο του το ...μεγαλείο και νοιώσαμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα δεκαετίας '50.
 Στημένες κατηγορίες, ένα  βασικό  μάρτυρα που δεν τολμούσε να βγάλει φωνή και ψιθύριζε μη και τον πάρει κανένα αυτί, ένα προεδρείο με την εισαγγελέα να έχει κολλήσει δίπλα στην πρόεδρο και να διευθύνει ουσιαστικά τη δίκη, απεργοσπάστες που προσπαθούσαν να κρύψουν τα ολοφάνερα, υπάλληλους της  εργοδοσίας με τρομερο θράσος που έλεγαν ό,τι νάναι, τους απεργούς κατηγορούμενους χαμογελαστούς και άφοβους να τιμάνε την τάξη τους και τον αγώνα τους, και άλλα πολλά που θα συγκεντρώσουμε και θα πούμε όσο μπορούμε πιο αναλυτικά στην εκπομπή "ΠΑΜΕ ΔΡΟΜΟ" τη Δευτέρα 2/12 στο web radio του ΠΑΜΕ στις 8μμ
2 πράγματα μόνο ακόμα:
1. Αυτοί οι εργάτες δεν πρεπει και δεν θα μείνουν μόνοι. Επομένως και στα επόμενα επεισόδια της δίκης που θα κρατήσει όπως φαίνεται, πρεπει όσοι μπορούμε να είμαστε εκεί και να σταθούμε δίπλα τους,γιατί αυτό που έκαναν τότε δεν το έκαναν μόνο για τον εαυτό τους.
2. Ειναι πραγματική εμπειρία να βλέπει κανείς όλο αυτό το απίστευτο σκηνικό πέτρινων χρόνων σε καιρό... "Δημοκρατίας". Αξίζει πραγματικά να δει και να νοιωσει κανεις τι συμβαινει γύρω μας. Οι διηγήσεις φθάνουν μέχρι κάποιο σημείο και μετά σηκώνουν τα χέρια.
Αυτή την αλήθεια πρέπει να τη δούμε και να την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει.

(Εννοείται πως θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες άμεσα μόλις βρούμε λίγο περισσότερο χρόνο)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου