Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη»

Οι δάσκαλοι αρνούνται να διδάσκουν ψέματα

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη, στις 2:30 το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη» που παραχαράσει την ιστορία εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό, οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» που καλύπτει τη Ν. Ιωνία, το Ηράκλειο, τη Μεταμόρφωση και τη Λυκόβρυση.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:
Όπως έγινε γνωστό, η ΕΕ, στα πλαίσια της επίσημης προσπάθειας που κάνει για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, αποφάσισε να διαθέσει χρήμα με ουρά, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. 
Το σχετικό πρόγραμμα διακινείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς και διαφημίζεται σαν «Ευρωπαϊκή Μνήμη», όπου αναφέρεται: «Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)».
Απευθύνεται σε δήμους, πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. 

Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει που στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ σήμερα και αύριο. Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Μια ύβρις απέναντι και στα εκατομμύρια των νεκρών που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, και που ανάμεσά τους πολλές χιλιάδες ήταν κομμουνιστές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» θα συμβάλλει στην αποκάλυψη αυτών των στόχων.

Στα πλαίσια της προσπάθειας να αποκαλυφθεί ο στόχος τους και να φανεί η αλήθεια που συστηματικά επιχειρούν να καλύψουν, οργανώνει διαλέξεις Ιστορίας για όλους τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας, με θέματα που αγγίζουν κι αυτή τη συζήτηση.

Ζήτω η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.

Ζήτω τα εκατομμύρια των νεκρών που έπεσαν στον πόλεμο ενάντια στο φασισμό.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ»
Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΨΕΜΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου