Σελίδες

7 Οκτ 2013

Αυτό είναι το "συνταγματικό τόξο" Σαμαρά... Ή μήπως το "Ναζιστικό τσεκούρι...;" .

Βορίδης: Το πουλέν του Λεπέν που «θαύμαζε και επικροτούσε» την Χρυσή Αυγή και τους ευρωπαίους νεοφασίστες...

Ο Μάκης Βορίδης, αυτός ο όψιμος "δημοκράτης" και ""αντιφασίστας"", βουλευτής σήμερα της ΝΔ έχει πλούσιο παρελθόν. 
Αυτός ο κύριος λοιπόν, που τώρα το παίζει τιμητής της παρανοϊκής, συστημικής θεωρίας των δύο άκρων, υπήρξε:

- Πρόεδρος νεολαίας της ΕΠΕΝ, της φιλοχουντικής οργάνωσης του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου
Διαδέχθηκε στη θέση αυτή τον σημερινό Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο.
-   Ο νεολαίος "ακτιβιστής" που ο φωτογραφικός φακός τον είχε "συλλάβει" (στην πασίγνωστη πλέον φωτογραφία) να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας με αυτοσχέδιο τσεκούρι.
-   Ιδρυτής και Πρόεδρος του "Ελληνικού Μετώπου", θυγατρικού κόμματος του ακροδεξιού "Front National" του γάλλου φασίστα Ζαν Μαρι Λεπέν.

Στην ακροδεξιά ιστοδελίδα e-grammes (το πόρταλ δηλαδή του "Ελληνικού Μετώπου") διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:


1 Σεπτεμβρίου 1995:

Στην λίστα αυτή που περιλαμβάνει την Χρυσή Αυγή, το ουγγρικό φασιστικό-ρατσιστικό κόμμα Jobbik, το νορβηγικό "Κόμμα της Προόδου" (στο οποίο μετείχε ο δολοφόνος Μπρέϊβικ) και το αυστριακό FPO (Κόμμα της Ελευθερίας). Όλα τα μπουμπούκια της ευρωπαϊκής φασιστικής ακροδεξιάς που σήμερα απειλούν τη δημοκρατία και τον αστικό κοινοβουλευτισμό που δήθεν υπερασπίζεται ο Βορίδης


Το δε συνοδευτικό κείμενο γράφει (υπογραμμίσεις δικές μας): 

Σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, την κοιτίδα του πολιτισμού, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, θέτουν το συμφέρον της πάνω από όλα και αγωνίζονται να διατηρήσουν την ανεξαρτησία του έθνους τους. Είναι κάτι που δεν μπορούμε παρά να το θαυμάσουμε και να το επικροτήσουμε, ειδικά στην εποχή μας που ο ατομισμός και η διεθνιστική προπαγάνδα έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο. Αντίθετα από ότι λένε τα μέσα «ενημέρωσης» οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε παρανοϊκοί, ούτε βίαιοι. Είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι, δυναμικοί, αξιοπρεπείς και, αν και νέοι οι περισσότεροι, έχουν γνώση του ιστορικού προορισμού του έθνους τους. Όλοι τους είναι αυτοδημιούργητοι και έντιμοι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που κληρονομούν από τους συγγενείς τους τις δημόσιες θέσεις και από τις δημόσιες θέσεις σχηματίζουν την περιουσία τους. Ιστορικώς, όπως φαίνεται και από τις χώρες του παρακάτω πίνακα, είναι οι απόγονοι των φιλελλήνων, των αγωνιστών που, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ήρθαν στην Ελλάδα το 1821 όταν το ελληνικό έθνος αγωνιζόταν για την ανεξαρτησία του και διακινδύνευσαν ή θυσίασαν την ζωή τους αγωνιζόμενοι δίπλα στους προγόνους μας. Αν και οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται με τις ελληνικές, είναι εκ φύσεως ιδεαλιστές και θαυμαστές του ελληνικού ιδανικού και εκ θέσεως σύμμαχοι στον ελληνικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και ολοκλήρωση. Είναι βέβαιο ότι την κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή θα σταθούν στο πλευρό της ανιδιοτελώς και με όλες τους τις δυνάμεις. Ας μην τους αγνοούμε. Δεν είμαστε μόνοι!  


Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση αυτή η Χρυσή Αυγή, οι φασίστες του Jobbik, του βρετανικού BNP, οι "Μπρέϊβικ" των νεοφασιστών της Νορβηγίας δεν είναι παρανοϊκοί, ούτε βίαιοι αλλά ιδιαίτερα μορφωμένοι, δυναμικοί, αξιοπρεπείς. Το "Μέτωπο" του Βορίδη "θαύμαζε και επικροτούσε" τότε τα αυγά του φιδιού ανα την Ευρώπη.

Πάμε παρακάτω...

11 Νοεμβρίου 2000.

Πολλά μέλη και φίλη (sic) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της αντιστασιακής οργάνωσης "Χ" στο Θησείο την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2000. Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Μ.Βορίδης. Στεφάνια κατέθεσαν για την Νομαρχιακή Επιτροπή Αθηνών, ο πρόεδρος της Ι.Γιαννάκενας, για την Νεολαία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ο Ι.Παναγιωτακόπουλος και εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδος ο Α.Τσιρίκος.


Τιμή στους Χίτες-συνεργάτες των Ναζί κατακτητών από τον δημοκράτη και φιλελεύθερο σήμερα Μάκη Βορίδη. 
Η Χρυσή Αυγή δεν τιμά επίσης τους Χίτες και Ταγματασφαλίτες της Κατοχής;


Ο Μάκης και ο... Άδολφος...  για την "ΝΙΚΗ" ρε gamoto...



Πάμε ακόμη παρακάτω...

17 Ιουνίου 2002.
Συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα".


"Η περίοδος της 21ης Απριλίου υπήρξε μία περίοδος, στην οποία συνέβησαν πολλά θετικά για τον τόπο. [...] Ούτε το 1985 υποστήριξα, αλλά ούτε και σήμερα υποστηρίζω ένα δικτατορικό καθεστώς. Αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό από το να λέω ότι ένα συγκεκριμένο δικτατορικό καθεστώς έκανε ορισμένα καλά πράγματα για τον τόπο. Κατά την γνώμη μου, όμως, έκανε αρκετά καλά."

Παρένθεση. Να τι λέει και ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης για την 21η Απριλίου:

"Τη δεκαετία του '70 υπήρχε ένα στρατιωτικό καθεστώς... έκανε κάποιες κινήσεις, τις οποίες αν έκανε σήμερα η Ελλάδα θα προχώραγε πολύ μπροστά"Κασιδιάρης, ΣΚΑΪ, 10/5/2012.

Πάμε πάλι στην συνέντευξη Βορίδη:

Έχετε κανένα πρόβλημα με την «Χρυσή Αυγή»; Τους θεωρείτε ρατσιστές;
"Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την «Χρυσή Αυγή». 
Απ’ όσο ξέρω, πάντως, δεν αρνούνται τον Φυλετισμό στην Ιδεολογία τους. Τώρα, αν είναι ρατσιστές, δεν ξέρω".

Ο Σαμαράς και τα λοιπά... ΑΚΡΑ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ...



Συνεχίζουμε...
  
29 Φεβρουαρίου 2004.
Η λύση του εθνικού κράτος είναι ανθρώπινη και εφικτή. Συνέντευξη του Μ.Βορίδη στις "Ελληνικές Γραμμές" (στο σάιτ του κόμματος του δηλαδή). 

Ποιούς θεωρείτε εσείς πνευματικούς σας πατέρες;
"Μα φυσικά τους αγωνιστές του ‘21, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τους οπλαρχηγούς, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Παύλο Μελά, τον Ιωάννη Μεταξά και πολλούς άλλους. Δόξα τω Θεώ εμείς οι Έλληνες εθνικιστές έχουμε μακράν πιο καλά και άφθαρτα πρότυπα, από τον Μητσοτάκη και τον Αβέρωφ...".


Κακώς έψαχνε μια "σοβαρότερη Χρυσή Αυγή" ο παπαγάλος του ΣΚΑΪ Μπ.Παπαδημητρίου. 
Η "σοβαρότερη Χρυσή Αυγή" υπήρξε και αντικατοπτρίζεται στο παρελθόν του Μάκη Βορίδη, υπουργού της κυβέρνησης Παπαδήμου και βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία σήμερα.

Αυτό είναι το "συνταγματικό τόξο". Ή μήπως "συνταγματικό τσεκούρι;".

Τ' αφεντικά...,  τα τσιράκια... και οι εκτελεστές...

Ζινόβιεφ. - Revolution Now!
Ο Αντώνης και η συμμορία του...
Τ' αφεντικά ... επιλέγουν...
Ο Σαμαράς... και τα αδέλφια του...
Αντώνη η ίδια μήτρα μας γέννησε... μην είσαι άκαρδος...
Η "συνεργασία των 'ακρων"... Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ...
και τα μυαλά στα κάγκελα...
...οι μνηστήρες του καπιταλιστικού συστήματος...
Πόσα εκατομύρια έχουν δολοφονήσει ???

Τα συνεταιράκια... του συστήματος..., ίδιας μάνας παιδιά...



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου