Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας στις απαντήσεις που έδωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και... πέρασε τις εξετάσεις. Είπε μεταξύ άλλων:
- «Εμείς αυτά που λέμε δεν είναι τίποτα φοβερά πράγματα. Λογικά πράγματα λέμε. Ούτε τις λύσεις τις ριζοσπαστικές, τις επαναστατικές. Ξέρετε, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι τίποτε άλλο απ' όλα όσα έκαναν συντηρητικές κυβερνήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την κρίση του '29 - ο Ρούσβελτ δεν ήταν κομμουνιστής - και στην από δω μεριά μετά τον πόλεμο, όταν αναπτύχθηκε και η Γερμανία (...) Δεν λέμε τίποτα φοβερά και τρομερά πράγματα. Γι' αυτό και η πρότασή μας η οικονομική είναι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κρίση και αυτό το αναγνωρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί οικονομολόγοι».
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει φόρα παρτίδα ότι από μια δική του κυβέρνηση, ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά θεαματικές αλλαγές στη ζωή του, αφού
σκοπεύει να ασκήσει διαχείριση που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και οδήγησε σε ανάκαμψη το κεφάλαιο, μετά την κρίση και τον πόλεμο. Πώς; Με μέτρα ενίσχυσης των μονοπωλίων, με «σχέδια Μάρσαλ» και επεκτατικά μέτρα τόνωσης της καπιταλιστικής οικονομίας, με φτηνό εργατικό δυναμικό, όπως αυτό που έφτανε καραβιές στη μεταπολεμική Γερμανία. Πράγματι, με τέτοια μέτρα, το κεφάλαιο ανέκαμψε μετά την καταστροφή που επέφεραν η κρίση και ο πόλεμος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους εργαζόμενους και το λαό, ο οποίος τροφοδότησε την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά ούτε ο ίδιος σώθηκε, ούτε απαλλάχτηκε από τις κρίσεις του καπιταλισμού.
Κι αν στο κεφάλαιο υπόσχεται ανάκαμψη, στο λαό τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει ο Αλ. Τσίπρας: «Εδώ που μας έχουνε φέρει, δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις. Μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να σταματήσουμε να μπήγουμε το μαχαίρι στην πληγή (...) Το πρώτο, θα σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους. Το δεύτερο, θα στήσουμε κοινωνικές δομές. Κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία (...) και βήμα το βήμα θα προχωρήσουμε στη μεγάλη σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ (...) Το κομμάτι της διαπραγμάτευσης είναι πολύ σημαντικό, πολύ σκληρό, έχουμε σχέδιο, έχουμε μέθοδο. Και νομίζω ότι το αν θα πετύχουμε έχει δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, οι συσχετισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεύτερον η διαρκής στήριξη του λαού μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε».
Δηλαδή, διαχείριση της φτώχειας για το λαό και «διαπραγμάτευση με την ΕΕ», η οποία μάλιστα - σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ - προϋποθέτει άλλους συσχετισμούς στην Ευρώπη για να πετύχει!
- Ρωτάει ο δημοσιογράφος για τα μέτρα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τον επιχειρηματία: «Θα τον απαλλάξετε από φόρους; Θα του δώσετε άλλα κίνητρα;».Απαντάει ο Αλ. Τσίπρας: «Θα υπάρξουν και τέτοια κίνητρα (...) Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο να είναι δίκαιο. Και εδώ θέλω να απευθυνθώ και στους επιχειρηματίες. Εχουν γονατίσει στους φόρους. Πρέπει κι αυτοί να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Αν νομίζουν ότι στηρίζοντας το παλιό κατεστημένο θα δούνε προκοπή (...) Είδατε τι έγινε με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Εφυγε στο εξωτερικό. Δεν την έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους έχουνε γονατίσει στους φόρους. Εχουνε και τεράστια επιτόκια, τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν. 'Η θα πάμε σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και θα πληρώσουν από τα κέρδη τους αλλά θα έχουν κέρδη όμως, θα μπορούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, και θα πληρώσουν από τα κέρδη τους μεγάλο ποσοστό. 'Η που θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτούς που στηρίζουν μέχρι σήμερα και θα κλείσουν».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την κερδοφορία των επιχειρήσεων, μέσα από μείωση της φορολογίας και φτηνότερο χρήμα, επειδή, όπως λέει, έχουν γονατίσει από τους φόρους! Την ίδια ώρα, όμως, λέει ότι θα τις φορολογήσει δίκαια, για να ασκεί «κοινωνική πολιτική». Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στους επιχειρηματίες ότι μπορεί και τα δικά τους συμφέροντα να διασφαλίσει και πιο αποτελεσματικά να χειραγωγήσει το λαό.
- Και επειδή το μίσος για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα είναι δεύτερη φύση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν κοινούς υποψήφιους με τα άλλα κόμματα σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, αν παραιτούνταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δημοκρατία είναι ο πλουραλισμός. Ενα ψηφοδέλτιο υπήρχε μόνο στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού (...) Να γυρίσουμε στη Βουλγαρία του Ζίβκοφ;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις προς το κεφάλαιο και φαίνεται ότι πάει καλά...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου