Σελίδες

16 Σεπ 2013

O ρόλος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, αναφέθηκε στο ρόλο των οπορτουνιστών:
"Τις μέρες αυτές και μάλιστα παραμονές της απεργίας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κολαούζοι τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) έχουν ξεκινήσει ένα βρώμικο, ανήθικο πόλεμο ότι τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ "δεν θέλουν αγώνες" κι ότι "από κοινού με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση"! 
Γιατί το κάνουν αυτό; 
Επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν διαφορετική πρόταση απεργίας και κλιμάκωσης; ´Ετσι λένε, αλλά έτσι δεν είναι. 
Ο λόγος είναι ότι το ΠΑΜΕ τους αποκαλύπτει, μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους να μετατρέψουν το κίνημα σε χειροκροτητή της επόμενης κυβέρνησης, μπαίνει εμπόδιο στη νεκρανάσταση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ. Αλήθεια, ποιοι μιλούν; 
Αυτοί που όταν οξύνεται η ταξική πάλη στην κυριολεξία το βάζουν στα πόδια, όπως έκαναν στο Μετρό και στην επιστράτευση των καθηγητών, όπου με ανακοινώσεις των παρατάξεών τους και σωματείων που έχουν πλειοψηφία, καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν! 
Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έχουν αποδεχθεί τη στρατηγική της ΕΕ για την Εκπαίδευση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στα σχολεία, το νέο ρόλο των στελεχών Εκπαίδευσης, το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο, την επιχειρηματική δράση στην Εκπαίδευση, αυτοί που δεν βγάζουν κουβέντα για το περιεχόμενο της μόρφωσης και για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας μέσα στην τάξη. 
Πρόκειται για συκοφαντία χειρίστου είδους, για μία προβοκατόρικη επίθεση που γενικά χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο χώρο. 
Καλούμε τους συναδέλφους να σκεφτούν και τούτο: Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν στις Γενικές Συνελεύσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απεργία διαρκείας και η πρότασή τους αυτή απορρίφθηκε ή δεν υιοθετήθηκε πάνω από το 80% των σωματείων. Παρά ταύτα, ζήτησαν από το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. 
Απεργία με το έτσι θέλω και χωρίς να την έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οι συνάδελφοι. Τελικά, απεργίες χωρίς απεργούς, ντόρος να γίνεται.
Μπορεί κάποιος στα σοβαρά να τους εμπιστευτεί την υπόθεση του κινήματος;"
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου